Moskova'yı katliam yapan terörist aldığı parayı açıkladı!

Moskova'yı katliam yapan terörist aldığı parayı açıkladı!

Moskova'daki korkunç terör saldırısında hayatını kaybedenlerin sayısının 133'e ulaştığı açıklandı. Saldırıyı terör örgütü DAEŞ üstlendi. Saldırganlardan biri detayları anlattı ve katliam için aldıkları parayı açıkladı.

22 Mart 2024 akşamı, Rusya'nın başkenti Moskova'da bulunan bir konser salonuna düzenlenen saldırı, ülkenin son yıllardaki en büyük saldırısı olarak kaydedildi.

Moskova'nın dışındaki Crocus Belediye Salonu, Kremlin'e 20 kilometre uzaklıkta bulunuyordu. Saldırı, rock grubu Picnic'in konserinde gerçekleşti. Saldırganlar, konserin başlangıcından dakikalar önce binanın fuayesinde yer aldı.

Olayın videolarında, kamuflaj kıyafetleri giymiş dört saldırganın binanın içine doğru ateş açtığı ve binanın içindeki konser salonuna ilerlediği yer aldı. Binada 6 binden fazla kişi olduğu da kaydedildi.

ÖLÜ SAYISI ARTABİLİR

Her geçen gün ölü sayısı artarken, son ölü sayısı 133 olarak açıklanmıştı. Picnic grubu üyeleri ise saldırıyı yaralanmadan atlattı. Saldırıda ölen en yaşlı kişi 70'li yaşlardaydı ve en gençleri ise yaşları açıklanmayan üç çocuktu. En az 60 kişi ağır yaralandı ve ölü sayısının artabileceği kaydedildi.

Saldırıya uğrayanların çoğu, Moskova'nın kuzeybatı ucundaki Krasnogorsk ve Khimki şehirlerinden gelmişti. Kremlin'den yapılan açıklamaya göre, Rusya Federal Güvenlik Servisi (FSB) Başkanı Vladimir Putin'e, saldırı sonrasında 11 kişinin gözaltına alındığı bildirildi. Bunların dördü saldırıya doğrudan karıştı.

Interfax'ın aktardığına göre Kremlin, tüm suçluların belirlenmesi için çalışmaların sürdüğünü ifade etti. DAEŞ, saldırının arkasındaki dört saldırgana ait olduğu iddia edilen bir fotoğraf yayınladı.

702-x-351-piksel-2.jpg

Amaq haber ajansı Telegram kanalında saldırının fotoğraftaki 4 kişi tarafından gerçekleştirildiğini iddia etti. Amaq, güvenlik kaynaklarına atıfta bulunarak yaptığı açıklamada, "Saldırı, DAEŞ ile İslam karşıtı ülkeler arasında yaşanan şiddetli bir savaş bağlamında gerçekleşti" ifadelerini kullandı.

1 MİLYON RUBLE

Saldırıyı gerçekleştirenlerden biri olduğunu iddia eden Şemseddin Fariddun'un 17 Eylül 1998 doğumlu olduğu kaydedildi. Fariddun, kendisine bir terör örgütünün Telegram üzerinden ulaştığını ve bazı eğitimler aldığını kaydederek, "Biz para için insanları vurduk" dedi. Fariddun, 1 milyon ruble yani yaklaşık 10 bin 800 dolar için anlaştıklarını, ancak paranın yarısını alabildiklerini belirtti.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.