MOSSAD ajanı hakkında yeni detay ortaya çıktı!

MOSSAD ajanı hakkında yeni detay ortaya çıktı!

Para karşılığı Mossad’a bilgi sattığı ortaya çıkan eski polis şefi Hamza Turan Ayberk’in 93 hesabı olduğu tespit edildi. Savcılık Ayberk’in bu kadar hesapla faaliyetlerini gizlemek istediğine dikkat çekti.

Para karşılığı MOSSAD'a bilgi sattığı için tutuklanan eski polis Hamza Turhan Ayberk'in 63 aktif, 35 de kapatılmış banka hesabı olduğu tespit edildi. MOSSAD'ın Ayberk'e ödemeyi Bitcoin ile yaptığı ortaya çıktı.

Milli İstihbarat Teşkilatı ve İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, edindikleri bilgileri MOSSAD'a satan ajanlara yönelik operasyon düzenlemiş, operasyonda eski Emniyet Müdürü Hamza Turhan Ayberk'in de aralarında olduğu 7 kişi gözaltına alınmıştı.

Türkiye'nin gündemine bomba gibi düşen olayda, 7 şüpheliden 6’sı ‘Devletin gizli kalması gereken bilgilerini siyasal veya askeri casusluk amacıyla temin etme’ suçundan tutuklandı. 1 şüpheli adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

63 AKTİF, 35 KAPATILMIŞ HESAP

Para karşılığı MOSSAD'a bilgi satan kişilerin banka hesapları da incelemeye alındı. MOSSAD ajanı Ayberk'in 63 aktif, 35 de kapatılmış hesabı olduğu tespit edildi.

Ayberk'e ait şirketin kayıtlarında yaklaşık 1 milyon dolar para çıkışı, 4 milyon dolar para girişi görüldü. Ödemelerin Bitcoin üzerinden yapıldığı anlaşıldı.

Şüphelilerden İstanbul Vergi Dairesi Başkanlığı'nda memur olan Mehmet Yetimova’nın da 24’ü aktif 12’si kapatılmış 36 banka hesabı bulunuyor. Hamza Turhan Ayberk’in, Yetimova’nın hesaplarına 59 bin 501 lira, kripto hesabına ise 38 bin lira para gönderdiği belirlendi.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.