Motosiklet kazasının ardından küllerinden doğdu

Motosiklet kazasının ardından küllerinden doğdu

25 yaşındaki milli sporcu Tarık Akat, Antalya’da geçirmiş olduğu trafik kazası sonrasında bir daha yürüyemezsin denilmesine rağmen Türkiye ikincisi oldu.

Çocukluğundan beri motosiklet tutkunu olan Akat, 2021 yılında geçirmiş olduğu kaza sonrası doktorların bir daha yürüyemeye bilirsin sözlerine aldırış etmeden çevresinin de yönlendirmesi ile halter sporuna başladı.

YENİDEN DOĞDUM

Aylar süren hastane süreçlerinin ardından başladığı antrenmanlarla yavaş yavaş toparlanmaya başlayan Akat, 2022 yılında Türkiye Bedensel Engelliler Halter Şampiyonası’nda almış olduğu ikincilik derecesi ile gümüş madalya kazandı. 29 Nisan’da geçirmiş olduğu kaza üzerinden tam iki yıl geçeceğini söyleyen Akat, “o günü ikinci yaşıma girmiş gibi kutlayacağım” dedi.

ASLA PES ETMEYECEĞİM

Türkiye Şampiyonluğuna çok yaklaşan Akat, kazadan sonra hayatına bedensel engelli bir şekilde devam ettiğini ama asla pes etmediğini belirtti. Şampiyonadaki rakiplerinin bu sporun içerisinde tecrübeli olduklarını aktaran Akat, daha iyi dereceler yapabilmek için eski Avrupa ve Dünya Halter Şampiyonu olan hocası Ekrem Celil ile birlikte daha sıkı çalıştığını ifade etti.

DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.