Muğla’da ‘kaçak’ inşa yapılan bina yıkılırken arbede yaşandı
Muğla Bodrum’da ‘kaçak’ olarak yapıldığı belirlenen 2 blok yıkılırken imalat sorumluları ve belediye çalışanları arasında arbede çıktı.
Muğla Bodrum’da, 'ruhsatsız' ve 'kaçak' olarak inşa edildiği tespit edilen 6 bloklu yapıdan 2'sinin yıkımı sırasında karşı çıkan, yıkımın ardından da belediye binasına gelen 4 imalat sorumlusuyla belediye personeli arasında arbede çıktı. İmalat sorumluları ifadeleri alınmak üzere polis merkezine götürüldü.
796 YAPI YIKILDI
Bodrum'da kaçak yapılaşma ile mücadele seferberliği kapsamında bugüne kadar 796 yapının yıkımı yapıldı, 4 bin 84 yapıda mühürleme işlemi uygulandı. Yasal süreçleri tamamlanan kaçak yapılar belirlenen plan dahilinde yıkılırken, tebligatlara uyan çok sayıda mal sahibinin ise yıkımı kendisinin yaptığı belirtildi. Kaçak yapılaşmayla ilgili tüm yasal işlemler Yapı Kontrol Müdürlüğü ekipleri tarafından uygulandı.
EKİPLERE ENGEL OLMAYA ÇALIŞTILAR
Bodrum Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü ekipleri, son olarak Ortakent Mahallesi Kemer mevkisinde, 'doğal karakteri korunacak alan' içerisinde 'ruhsatsız' ve 'kaçak' olarak inşa edildiği tespit edilen 6 bloklu yapının 2'sini yıktı. İnşaatın imalat sorumluları E.S. ve beraberindeki 3 kişi, iddiaya göre yıkım sırasında belediye ekiplerine engel olmaya çalışıp, yıkımın ardından da belediye hizmet binasına geldi. Burada, belediye personeliyle imalat sorumluları arasında arbede yaşandı. İhbar üzerine olay yerine polis ekipleri yönlendirildi. İmalat sorumluları ifadeleri alınmak üzere polis merkezine götürüldü.
Haber Merkezi/ www.gazeteilksayfa.com
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.