Muhafazakar travesti Okşan Öztok’tan “kendilerine özel cami ve imam” talebi

Muhafazakar travesti Okşan Öztok’tan “kendilerine özel cami ve imam” talebi

Muhammed Yakut’un Delilerin Delisi hesabından ortaya attığı rezil iddialarda adı Melih Gökçek ile birlikte geçen travesti Okşan Öztok, “kendilerine özel cami ve imam” talep etti.

Muhammed Yakut isimli kişinin “Delilerin Delisi” rumuzlu YouTube hesabından ortaya attığı rezil iddialar gündemdeki yerini konuyor. İddialarda adı, Melih Gökçek ile birlikte geçen travesti Okşan merak edilmeye devam ediyor. Travesti Okşan Öztok kimdir, Melih Gökçek ile ilgisi ne sorularının cevapları aranırken, arşivlerde dikkat çeken bilgilerin yer aldığı görülüyor.

KENDİLERİNE ÖZEL CAMİ TALEP EDİYORLAR

Arşivlere göre, travesti Okşan Öztok, içinde bulunduğu kesimde “Muhafazakar eşcinsel” olarak tanınıyor. Öztok, İslami çevrelerle yaptıkları görüşmelerde kendilerine özel cami ve imam talep ettiklerini vurguluyor.

EMİNE ŞENLİKOĞLU HAYRANI

Hatta Okşan Öztok’un İslamcı yazar Emine Şenlikoğlu hayranı olduğu ortaya çıktı. Bu hayranlıkları Emine Şenlikoğlu’nun kendilerini ziyaret etmesiyle başlamış.

“BİZE ÇOK YARDIMCI OLDU”

İnsanca Yaşamı Destekleme Derneği Başkanı Okşan Öztok, basına yaptığı bir açıklamada bu ziyaretle ilgili “Emine Şenlikoğlu Derneğimizi ziyaret etti ve bize çok yardımcı oldu” diyor.

ŞENLİKOĞLU: 22 TANESİNİ EŞCİNSELLİKTEN VAZGEÇİRDİM

Şenlikoğlu ise, derneğe gittiğini doğrularken “Birçok eşcinsel ve travesti de kendiliğinden bana ulaştı. Bugüne kadar 22 tanesini eşcinsellikten vazgeçirdim. Şimdi kimi askerde, kiminden torunum var. Ama özel cami ve imam olmaz” bilgisini veriyor.

travesti-oksan-oztok-emine-senlikoglu.jpg

(2007'de gerçekleşen Anayasa Ulusal Çalıştayı'nda İslamcı Yazar Emine Şenlikoğlu ile travesti Okşan Öztok ayak üstü bir süre sohbet etmişti.)

“İHTİYACIMIZA GÖRE CAMİ VE DİN ADAMI İSTEDİK”

Okşan Öztok'a göre, kendini 'dindar' olarak tanımlayan, 'ibadetlerini aksatmayan' eşcinsellerin sayısı sanıldığından fazla. Okşan Öztok “Türkiye'deki eşcinseller genellikle İslam dinine mensup. Ama ibadetlerini camilerde rahatça yapamıyorlar. Bu yüzden, devletten ihtiyacımıza göre cami ve din adamı istedik” diyor.

Okşan Öztok, yıllar önce fuhşa tövbe etmiş bir travesti. Geçimini emekli maaşıyla sağlıyor, zamanını ise başkanı olduğu İnsanca Yaşamı Destekleme Derneği'nde geçiriyor. Öte yandan, kendisini 'hayli inançlı biri' şeklinde tanımlıyor ve Türkiye'de 'inançlı' travesti ve eşcinsel sayısının fazla olduğunu savunuyor: “Bunalım ve sıkıntı yaşayan insanlar Rabbine sığınır. Hayatın acılarını daha katmerli yaşayan bizim de, tek kurtarıcı kapı olarak maneviyata sığınmamızdan daha doğal bir şey yok. Zaten, sığınabileceğimiz sadece Rabbimiz var.”

travesti-oksan-tovbe-etti.jpg

“AYRI CAMİ OLURSA HERKES RAHAT EDER”

Öztok, kendilerine özel cami talepleriyle ilgili şunları söylüyor: “Bir travesti camiye gidip saf tuttuğunda sağındaki, solundaki insanlar kendi namazlarının anlamını kaybettiğini düşünmeyeceklerse, bizim açımızdan sorun yok. Derdimiz, cemaat de kendini rahat hissetsin. Çünkü ibadette huşu önemli. Sevaba gireceğiz derken başkalarını günaha sokmamızın anlamı yok. Hacı Bayram Camisi'niin imamına gidip 'Buraya gelebilir miyiz' diye sorduk. Yahu fitne çıkarırsınız. Gelmemeniz, gelmenizden daha hayırlı dedi. Erkek görünümündeki arkadaşlarımız tavırlarını gizleyerek camiye gidiyor ama kadın tavırlılar gitmiyor. İlla bir camiye gidip cemaati oradan kaçırmamız mı isteniyor? Cami olması da şart değil. Mesela eşcinsellerin daha yoğunlaştığı yerlerde özel mescitler açılsa da yeter.”

“Cenazelerimizi kaldırırken de sorun yaşıyoruz. İmam 'Bunun namazını kıldırmam' diyor mesela.' Peki ya gelebilecek tepkiler? Böyle bir talebin, devlet tarafında muhatap bulsa bile, büyük bir kesimce hoş karşılanmayacağı aşikâr. 'Dans okulu istemiyoruz ki.

Kocatepe Camisi'nde, Hacı Bayram Camisi'nde ne yapılıyorsa, Rabb'ine ve nebisine inanan insanlar olarak biz de aynısını yapmak istiyoruz. Bizi, kurtuluşumuz için Allah'a dua etmekten de mahrum edecek değiiller ya' diyor Öztok ve devam ediyor 'ama bunu kendi başımıza yapacak gücümüz olmadığından, devletin önayak olmasını istiyoruz.”

oksan-oztok-ile-emine-senlikoglu-fotograflari.jpg

"14 SUÇ KAYDI VAR"

Bu arada Muhammed Yakut iddialarına hergün yenilerini katarken, yeni yeni isimler hakkında yeni yeni ithamlarda bulunmaya devam ederek, merak edilmeyi sürdürüyor. Yakut'un 14 ayrı suç kaydının olduğu ifade ediliyor.

Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum