Muhittin Köksal güven tazeledi

Muhittin Köksal güven tazeledi

Ankara Terziler ve Bilumum Esnaf Sanatkarlar Kredi Kooperatifi 40. Birleştirilmiş Olağan Genel Kurul Toplantısı yapıldı.

Ankara Terziler ve Bilumum Esnaf Sanatkarlar Kredi Kooperatifi 40. Birleştirilmiş Olağan Genel Kurul Toplantısı, Ankara’da bir otelde gerçekleştirildi. Mevcut Başkan Muhittin Köksal, genel kurulda kooperatif üyelerinin tam desteği ile güven tazeleyerek, yeniden başkan seçildi.

11111111.jpg

“AHİLİK TERBİYESİYLE VAR OLMAYA DEVAM EDECEKTİR”

Kooperatif ortaklarının yoğun katılım gösterdiği genel kurula, birçok kooperatif ve oda başkanı ile Halkbank yöneticisinin de aralarında bulunduğu davetli katıldı. Çankaya Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Necati Koyuncu'nun Divan Başkanlığı’nı yaptığı genel kurul, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından başladı.

Ankara Terziler ve Bilumum Esnaf Sanatkarlar Kredi Kooperatifi Başkanı Muhittin Köksal, 2021-2022 yıllarına ait Yönetim Kurulu Faaliyet Raporunu da içeren bir konuşma yaptı. Çok uzun yıllar esnaf ve sanatkar teşkilatına hizmet etmekten büyük gurur ve mutluluk duyduğunu vurgulayan Köksal, "Hayatın her noktasında var olan esnaf ve sanatkarlarımız, üretilen mal ve hizmetin tüketiciye ulaşması konusunda kendi öz ve kısıtlı sermayesiyle risk alarak yatırım yapan, katma değer oluşturan, sağladıkları istihdamla işsizliği azaltan katkısıyla ülke ekonomisinin can damarını oluşturmaktadır. Esnaf ve sanatkarlar aynı zamanda bir başka esnaf ve sanatkarın müşterisidir. Lütfen kendi içinizden alışveriş yapmayı alışkanlık edinin. Çocuklarınızı da o kültürle yetiştirmeye gayret gösterin. Pandemi döneminde ciddi sıkıntılar yaşayan esnaf ve sanatkarımızın mevcut sorunlarının üzerine pandemi sonrası yaşanan ekonomik şartların getirdiği sıkıntılar da eklendi. Ama her şeye rağmen esnaf ve sanatkarlarımız inşallah bu dönemde de zorlu süreçten sapasağlam çıkacak ve hayatını devam ettirecek, güzel ahlak ve doğrulukla yoğrulduğu Ahilik terbiyesiyle var olmaya, ülkesine en iyi şekilde hizmet etmeye devam edecektir" şeklinde konuştu.

22222.jpg

“ESNAFA LİMİT 150 MİLYAR LİRAYA ÇIKARILDI”

Köksal, Genel Başkan Abdulkadir Akgül'ün öncülüğünde TESKOMB'un daima esnaf ve sanatkarın yanında ve destekçisi olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Öncelikle kooperatif çalışanlarımıza başarılı mesleki faaliyetleri ve hizmet kalitesi için çok teşekkür ederim. Kooperatifimizi güçlü kılan ortaklarımıza çok teşekkür ediyorum. TESKOMB Genel Başkanımız Sayın Abdulkadir Akgül'ün gayretli çalışmaları neticesinde son dönemde esnafa tahsis edilen 100 milyarlık Halkbank kredilerinin 500 bin TL limitli kredi faiz oranı yüzde 9,5'ten yüzde 7,5'e düşürüldü ve çok büyük bir yoğunluk yaşandı ve halen de yaşanmaya devam ediyor. TESKOMB olarak yaklaşık 5 bin esnaf ve sanatkarımızla birlikte yaptığımız Yüz Yüze Türkiye Esnaf Buluşması'nda Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan Esnaf Destek Paketindeki miktarın limitini 50 milyar lira artırılarak toplamda 150 milyar liraya çıkarıldığını açıkladı. Bu kredileri TESKOMB'a bağlı binin üzerinde kooperatiflerimizden dağıtmaya devam ediyoruz. İnşallah bu krediler, esnaf ve sanatkarlarımızın mesleki faaliyetleri için, büyümesine, gelişmesine önemli katkılar sunacaktır. Genel kurul toplantımızın hepimiz için hayırlı olması ve başarılı çalışmalara vesile olması dileğiyle, esnaf ve sanatkarlarımıza ihtiyaç duyduğu her alanda gerekli desteği sunan, her zaman yanında olan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a, gereken tüm desteği sağlayan Ticaret Bakanımız Sayın Mehmet Muş'a, esnaf ve sanatkarın ihtiyaç duyduğu kredilerin sağlanması noktasında önemli çalışmalarda bulunan TESKOMB Genel Başkanımız Sayın Abdulkadir Akgül'e, Halkbank Genel Müdürümüz Sayın Osman Arslan'a ve banka çalışanlarına, personelimize teşekkür ediyorum." diye konuştu. Genel kurulda gündemin seçim maddesine gelindiğinde mevcut Başkan Muhittin Köksal, yeniden Ankara Terziler ve Bilumum Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı olarak seçildi. Köksal, "Genel kurulda alınan kararların hayırlı olmasını diliyor, destekleriyle bizleri yeniden bu göreve layık gören tüm ortaklarımıza şükranlarımı sunuyorum."

www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.