Muhsin Yazıcıoğlu DUALARLA ANILDI

Muhsin Yazıcıoğlu DUALARLA ANILDI

2009 yılında Kahramanmaraş'ta yaşanan şüpheli helikopter kazasında hayatını kaybeden BBP’nin kurucu genel başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, vefatının 8. yıldönümünde kabri başında dualarla anıldı.

Kahramanmaraş'ın Göksun ilçesi yakınında helikopterin düşmesi sonucu beraberindeki 5 kişiyle yaşamını yitiren Büyük Birlik Partisi'nin (BBP) Kurucu Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, Taceddin Dergahı'ndaki mezarı başında dualarla anıldı.

Düzenlenen anma törenine, Yazıcıoğlu'nun eşi Gülefer Yazıcıoğlu ve yakınlarının yanı sıra, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, eski MHP Iğdır Milletvekili Sinan Oğan, Alperen Ocakları mensupları, partililer ve sevenleri katıldı.

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, anma töreninde yaptığı konuşmada, Yazıcıoğlu'nun kendisini vatanına, milletine, dinine ve devletine adamış, Türk İslam dünyasının yetiştirdiği en büyük liderlerden biri olduğunu söyledi.

NE VATANINA KÜSTÜ NE MİLLETİNE

Yazıcıoğlu'nun 10 yıla yakın hapis hayatı yaşadığını ve bunun 5,5 yılının hücrede geçtiğini dile getiren Destici, "Ama ne Rabbine küstü, ne vatanına küstü, ne milletine küstü, ne gidip Avrupa kapılarında ülkesini şikayet etti.İdealleri sadece Türkiye ve 80 milyon ile sınırlı olmadı. Türk İslam coğrafyasındaki bütün mazlumlar ve milletler onun hayali içerisinde oldu. Nerede bir mazlum varsa onun yanında olmaya gayret etti. İçeride de hangi siyasi partiden, hangi düşünceden ve etnik kökenden olursa olsun, kim kapısını çalarsa, kim yanına gelirse ona elinden gelen her türlü yardımı esirgemeden yaptı." ifadelerini kullandı.

Yazıcıoğlu'nun ölümünün üzerinden 8 yıl geçtiğini ancak hala bu olayın aydınlatılmadığı belirten Destici, 2014'te verilen takipsizlik kararının, itirazları sonucu kaldırıldığını ve dosyanın tekrar soruşturulmaya başlandığını söyledi.

VAZGEÇMEYECEĞİZ DAVANIN TAKİPÇİSİ OLACAGIZ

Destici, 15 Temmuz darbe girişiminden 20 gün önce yeniden takipsizlik kararı verildiğini, ancak bu karara yaptıkları itiraz başvurusunun halen sonuçlandırılmadığını aktararak, şunları kaydetti:

"Bizim beklentimiz, ümidimiz ana soruşturma dosyasına yapmış olduğumuz itirazın, Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığındaki itirazın, 1. Sulh Mahkemesindeki itirazın kabul edilmesi, soruşturma dosyasına verilen takipsizlik kararının kaldırılması ve dosyanın tüm yönleriyle en baştan ciddi bir şekilde soruşturularak, tüm şüpheler ortadan kaldırılıncaya kadar aydınlatılması. Burada hata, ihmal, kusur, kasıt ne varsa hepsinin ortaya çıkarılmasını bekliyoruz. Sonuna kadar da takipçisiyiz. Hiç kimse yılmamızı, yorulmamızı ve vazgeçmemizi beklemesin. Vazgeçmeyeceğiz, sonuna kadar davanın takipçisi olmaya devam edeceğiz." Kuran-ı Kerim okuyan BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Yazıcıoğlu'nun kabrine kırmızı, beyaz karanfiller bıraktı.

ZİYARETÇİ AKINI

Muhsin Yazıcıoğlu'nun kabri, vefatının 8. yıldönümünde sevenleri tarafından ziyaretçi akınına uğradı. Mehmet Akif Ersoy'un İstiklal Marşı'nı yazdığı Tacettin Dergahı'nın bahçesinde bulunan kabri gün boyu vatandaşlar tarafından yoğun bir şekilde ziyaret edildi. İl dışından ve Ankara’dan gelen vatandaşlar kabri başında dualar ederek gözyaşı döktüler.

KUCAKLAYICI VE BİRLEŞTİRİCİYDİ

Sivas’tan Muhsin Yazıcıoğlu'nu anmak için geldiğini belirten Mehmet Erdem,” Merhum Muhsin Yazıcıoğlu Anadolu’yu temsil eden bir insandı. Düşüncesi ne olursa olsun bütün insanları kucaklayıcı ve birleştiriciydi. Bende vefatının 8. Yılında ailem ile birlikte kabri başında dualar okumak için geldim. Çok üzüntülüyüz. Maalesef aradan yıllar geçti ama olay aydınlatılmadı. Umarız en kısa zamanda sorumlular bulunur. Burada görüyorsunuz. Türkiye’nin ve dünyanın her noktasından insanlar geliyor. Dualar ederek gözyaşı döküyor. Bu tablo aslında birçok şeyi anlatıyor.” diye konuştu.   

İBRAHİM ETHEM ÜNA L/ HABERVAKTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.