Mustafa Tuna kimdir? Aslen nereli ve kaç yaşındadır?

Mustafa Tuna kimdir? Aslen nereli ve kaç yaşındadır?

Ankara Sincan Belediye başkanı Mustafa Tuna kimdir? Adı Ankara Büyükşehir Belediye başkanlığı ile anılan başarılı siyasetçi Mustafa Tuna kaç yaşındadır ve nerelidir? İşte Mustafa Tuna'nın biyografisi

Ankara Büyükşehir Belediyesi başkanlığına seçilmesi gündemde olan Mustafa Tuna kimdir? Kariyerli siyasetçi Mustafa Tuna'nın memleketi neredir? Melih Gökçek'in yerine geçmesine beklenen Mustafa Tuna'nın asıl yaşı kaçtır? İşte hayat hikayesi...

MUSTAFA TUNA KİMDİR?

1957 senesinde doğan Mustafa Tuna doğma büyüme Sivaslıdır. Üniversite eğitimini İstanbul Teknik Üniversitesi bölümünde tamamlayan Tuna yüksek lisans eğitimi ise ABD'de bulunan Louisiana State Üniversitesi'nde tamamlamıştır.

Mezun olduktan sonra çeşitli işlerde çalışan Mustafa Tuna, sırasıyla İTÜ Mezunları Eğitim Vakfı Başkanlığı, Türk Müşavir Mühendisler ve Mimarlar Birliği Üyeliği, AGİTPA Türk Grubu Üyeliği ile Su Kirlenmesi Araştırmaları ve Kontrolü Türk Milli Komitesi Üyeliği yapmıştır.

mustafa-tuna-aslen-nerel.jpg

Siyasi kariyeri 2002 senesinde Ankara'dan aday olarak başlayan Mustafa Tuna, başketten seçilerek TBMM'ye girmiştir.

2009 senesinde yerel seçimlerde Ankarak Sincan Belediye başkanlığı adaylığını koymuş ve seçilmiştir. Bu tarihten itibaren belediye başkanlığı yapan Mustafa Tuna başarılı isimlerdendir. Son dönemde ise Ankara Büyükşehir Belediye başkanlığından istifa eden Melih Gökçek'in yerine geçmesi gündemdedir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.