Müzisyen ve piyanist Yücel Arzen kaç oy aldı? AK Parti İstanbul adayı Yücel Arzen milletvekili seçildi mi?

Müzisyen ve piyanist Yücel Arzen kaç oy aldı? AK Parti İstanbul adayı Yücel Arzen milletvekili seçildi mi?

2023 genel seçim sonuçları kadar ünlü adayların seçilip seçilemedikleri merak ediliyor. Bu isimlerden biri de AK Parti adayı. Peki, piyanist Yücel Arzen kaç oy aldı? AK Parti adayı Yücel Arzen milletvekili seçildi mi? İşte cevabı:

14 Mayıs 2023 genel seçim sonuçları kadar parti listelerindeki ünlü adayların milletvekili seçilip seçilemedikleri merak ediliyor. Bu ünlü isimlerden biri de müzisyen ve piyanist Yücel Arzen. 2023 seçim sonuçlarını sorgulayan vatandaşlar Piyanist Yücel Arzen kaç oy aldı, AK Parti İstanbul milletvekili adayı Yücel Arzen milletvekili seçildi mi, 2023 AK Parti İstanbul seçim sonuçları ne sorularının cevaplarını da arıyor.

YÜCEL ARZEN KAÇ OY ALDI? YÜCEL ARZEN MİLLETVEKİLİ SEÇİLDİ Mİ?

Şuana kadar açılan sandıkların oranı İstanbul 3. Bölgede saat 02:00 civarında, AA tarafından %89.01 olarak güncellendi. AK Parti İstanbul 3. Bölge 14. sıradan aday gösterilen Yücel Arzen verilere göre 14 milletvekili içerisinde yer alıyor. Oy oranı ise % 35,87 olarak görünüyor. Oy oranı bu şekilde devam ederse AK Parti İstanbul 3. Bölge 14. sıradan aday gösterilen Yücel Arzen meclise girebiliyor.

ss3.jpg

YÜCEL ARZEN KİMDİR?

Yücel Arzen 1970 yılında Adana'da doğdu. 1988 yılında İ.T.Ü Türk Musikisi Devlet Konservatuarı’na girdi. Takvimler 1994'ü gösterdiğinde İ.T.Ü Sosyal Bilimler Enstitüsü T.H.M Ana Bilim Dalı Bölümü’nde yüksek lisans (master) yapmaya hak kazandı. 150'ye yakın şarkı formundaki besteleri, popüler Türk Müziği yorumcuları tarafından seslendirilmiştir.

Yücel Arzen'in birçok albümü vardır. Ünlü müzisyen birçok tiyatro oyunu ve çocuk oyununun müziklerini yazmıştır. Öte yandan Alişan’ın seslendirdiği 'Ah Le Yar' şarkısının söz ve müziği de Yücel Arzen’e aittir.

24 Temmuz 2020 günü ibadete açılan Ayasofya Camii için bestelediği şarkıyla bilinen Arzen. AK Parti İstanbul 3. Bölgeden milletvekili gösterildi.

Peki, piyanist Yücel Arzen kaç oy aldı? açılan Ayasofya Camii için bestelediği şarkıyla bilinen AK Parti İstanbul adayı Yücel Arzen milletvekili seçildi mi?

Tüm bu soruların cevapları Yüksek Seçim Kurulu’nun 14 Mayıs 2023 seçimleri kesin sonuç listesiyle netlik kazanmış olacak. Yücel Arzen ile ilgili soruların cevaplarını 14 Mayıs akşamı haber sitemiz www.gazeteilksayfa.com’un 2023 SEÇİM SONUÇLARI sayfasından takip edebilirsiniz.

Bu arada, 2018 seçimlerinde AK Parti’nin İstanbul’da aldığı oy miktarı Yücel Arzen’in seçilip seçilemeyeceği konusunda bir ipucu olabilir.

Yaklaşık 17 milyon seçmenin olduğu 2018 seçimlerinde AK Parti’nin İstanbul 3. bölgede çıkardığı milletvekili sayısı 15’ti. 2018 seçimlerinde AK Parti İstanbul’da yüzde %41,74 oy almış ve bu oran AK Parti’ye 3. Bölgede 15 milletvekili kazandırmıştı; İstanbul 3. bölgede CHP 9, İYİ Parti 3, MHP ise 3 milletvekili çıkartmıştı.

ENGİN ALTAY 3. BÖLGEDE

AKP'nin İstanbul'da en büyük rakibi CHP olarak gösteriliyor. İstanbul 3. Bölgede Yücel Arzen’le yarışacak isim CHP’nin ağır toplarından olan Engin Altay. İstanbul 3. Bölgede yarış baş başa gidecek gibi görünüyor. CHP’nin adayı Engin Altay.

AK Parti piyanist Yücel Arzen’i İstanbul 3. Bölge 14. sıradan aday gösterdi.

Partilerin 14 Mayıs 2023 seçimleri İstanbul 3. bölge milletvekili aday listeleri şöyle:

AK PARTİ İSTANBUL MİLLETVEKİLİ ADAYLARI:

1 NUMAN KURTULMUŞ
2 ÖZLEM ZENGİN
3 CÜNEYT YÜKSEL
4 ZEKERİYA YAPICIOĞLU
5 HALİS DALKILIÇ
6 RÜMEYSA KADAK
7 OĞUZ ÜÇÜNCÜ
8 NECMİ KADIOĞLU

CHP İSTANBUL MİLLETVEKİLİ ADAYLARI:

1- ENGİN ALTAY
2- ERDOĞAN TOPRAK
3- TÜRKAN ELÇİ
4- İLHAN KESİCİ
5- ZEYNEL EMRE
6- MUSTAFA YENEROĞLU (DEVA)
7- BÜLENT KAYA (SAADET PARTİSİ)

İYİ PARTİ İSTANBUL MİLLETVEKİLİ ADAYLARI:

1- ERSİN BEYAZ
2- SEYİTHAN İZSİZ
3- AYŞE SİBEL YANIKÖMEROĞLU
4- ŞÜKRÜ KULEYİN
5- CELAL KARAPINAR
6- HAMZA YURTSEVER
7- ALİ KIDIK
8- MEHTAP NAZAN GÖKTAŞ

MHP İSTANBUL MİLLETVEKİLİ ADAYLARI:

1- FETİ YILDIZ
2- İSMAİL FARUK AKSU
3- HAYATİ ARKAZ
4- ARZU ERDEM
5- GÖKHAN TÜRKEŞ ÖNGEL
6- DAVUT HASKIRIŞ
7- AHMET SAVAŞ ÇOLAK
8- ÖZGE TEKOĞULLARI

Haber Merkezi / www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.