Naci Koru kimdir?  Naci Koru nereli ve kaç yaşında?

Naci Koru kimdir? Naci Koru nereli ve kaç yaşında?

Naci Koru kimdir? Naci Koru nereli ve kaç yaşındadır? sorularının cevabı merak ediliyor. Naci Koru’nun kim olduğu merak ediliyor. Arama motorlarında Naci Koru kimdir? Naci Koru kaç yaşında, nereli, mesleği ne? Sorgulamaları yapılıyor.

Naci Koru kimdir? Naci Koru nereli ve kaç yaşındadır? sorularının cevabı merak ediliyor. Naci Koru’nun kim olduğu merak ediliyor. Arama motorlarında Naci Koru kimdir? Naci Koru kaç yaşında, nereli, mesleği ne? Sorgulamaları yapılıyor. Naci Koru’nun biyografisini haberimizde derledik...

Naci Koru’nun hayatı ve biyografisi merak ediliyor. Peki, Naci Koru kimdir? Kaç yaşında, nereli, mesleği ne? İşte detaylar...

Naci Koru Kimdir?

Naci Koru kendini şu ifadeler ile tanımlıyor:

1958’de İzmir’de doğdum.

1980’de A.Ü. Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümünden mezun oldum.

1981 Ocak ayında Dışişleri Bakanlığı’nda meslek memuru olarak göreve başladım.

38 yıllık meslek hayatım boyunca merkezde, Konsolosluk Vize Dairesi, Ortadoğu Genel Müdürlüğü, Uluslararası Ekonomik Kuruluşlar Dairesi, Bilgi İşlem Merkezi, Enformasyon Dairesi; yurtdışında ise Cidde Büyükelçiliği, Bregenz Başkonsolosluğu, Türkiye FAO Daimi Temsilciliği (Roma) ile Bonn Büyükelçiliği’nde değişik unvanlarda, 1990 – 2000 yılları arasında Almanya-Mainz’da, 2002 – 2007 yılları arasında da ABD-Chicago’da başkonsolos olarak görev yaptım.

2007 Şubat ayında Riyad Büyükelçiliğine Büyükelçi unvanıyla atandım ve 2009 yılı sonuna kadar Suudi Arabistan’da bulundum.

2009 yılında Dışişleri Bakanlığı idari işlerden sorumlu Müsteşar Yardımcısı olarak atandım. 2012 Mart ayında ise Bakan Yardımcılığına getirildim.

Yaklaşık yedi yıl süren son merkez görevim sonrasında 2016 Kasım ayında ülkemizin BM Cenevre Ofisi nezdindeki Daimi Temsilciliğine Büyükelçi-Daimi Temsilci olarak atandım.

2018 Temmuz ayında merkez görevine döndüm ve 2019 Mart ayında Dışişleri Bakanlığı’ndan emekli oldum.

Halen İzmir – Urla’da yaşıyorum.

Bu kısa özgeçmiş bilgisinden sonra, şimdi de çalışma hayatı sonrasında neler yaptığımı anlatayım.

Emekli hayatımın önemli bir bölümünü, görevim sırasında özlemini çektiğim bazı meşguliyetlere zaman ayırarak geçiriyorum. Daha fazla okumaya, görmediğim yerleri görmeye, uzun zamandır ayrı kaldığım dostlarımla daha fazla vakit geçirmeye gayret ediyorum.

Bilişim çalışmalarım da devam ediyor. Halen üzerinde çalıştığım birkaç proje var. Bunlardan biri, dünyadaki tüm diplomatik temsilcilikler arasında güçlü bir iletişim ağı kurmaya yönelik kapsamlı bir çalışma. Bir diğeri de Türkiye’deki tüm kamu kuruluşları ile özel şirketleri de içeren bir tüzel kuruluşlar veri bankası kurmak. Her iki projenin mimari altyapıları büyük ölçüde hazırlandı. Kodlama konusunda ek kaynak bulabildiğimiz takdirde projeleri hayata geçirme aşamasına gelebileceğiz.

Bunların dışında bir de, farklı ülkelerde teknoloji alanında çalışan büyük bir kuruluşa danışmanlık hizmeti veriyorum. Bu vesileyle bazı seyahatlerim oluyor.

Umarım önümüzdeki dönemde de bu tür çalışmalara devam etme imkanı bulurum.

Bundan sonraki dönemde bloğumun da günlük meşguliyetlerim içerisinde önemli bir yeri olacağını düşünüyorum. Umarım hevesimi kaybetmem; burada da yazmaya devam etmeyi ve bloğu sürekli güncel tutmayı başarırım.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.