Nadal’ın yokluğunda Roland Garros’u kim kazanır? Djokovic mi? Alcaraz mı?

Nadal’ın yokluğunda Roland Garros’u kim kazanır? Djokovic mi? Alcaraz mı?

İspanyol Tenisçi Rafael Nadal’ın Roland Garros’tan çekildiğini duyurmasının ardından gözler toprak kort oyuncularına çevrildi. ‘Toprağın Ağası’nın yokluğunda pek çok isim sezonun ikinci büyük turnuvasını kazanmak için savaşacak.

İspanyol raket Rafael Nadal sezon başında yaşadığı sakatlıktan sonra bir türlü kortlara dönemedi. Sırasıyla toprak sezonunun büyük başları Monte Carlo, Madrid ve Roma’daki masters turnuvalarını kaçıran Nadal, sezonun ikinci Grand Slam’i Fransa Açık’tan da çekildi. Nadal şimdiye kadar 17 kez katıldığı turnuvada 14 şampiyonluk yaşamıştı.

alc.jpg

NADAL’IN YOKLUĞUNDA İLK 10 HEYECANLI

Rafael Nadal’ın ağır dominasyonu sebebiyle turun en önemli turnuvalarından biri olan Fransa Açık’ta varlık gösteremeyen elit seviye oyuncular heyecanlı. Dünya klasmanında ilk 10’da yer alan Casper Ruud, Stefanos Tsitsipas, Andrey Rublev ve Jannik Sinner gibi isimlerin henüz Grand Slam kazanabilmiş değil. Nadal’ın çekilmesi ile bu sene pek çok oyuncu için büyük bir fırsat olarak görülüyor.

dj.jpg

ERKEKLERDE EŞLEŞMELER BELLİ OLDU

25 Mayıs’ta Paris’te yapılan kura ile birlikte eşleşmeler belli oldu, tenis severlerin merak ettiği soru cevabını buldu. Novak Djokovic ve Carlos Alcaraz 2023 Fransa Açık kurasında aynı yarıda yer aldı. İki isim fire vermeden maçlarını kazanırlarsa turnuvanın yarı finalinde karşılaşacak. Fransa Açık tek erkeklerde potansiyel çeyrek final eşleşmeleri şöyle:

(İspanya) Carlos Alcaraz vs. Stefanos Tsitsipas (Yunanistan)

(Sırbistan) Novak Djokovic vs. Andrey Rublev (Rusya)

(Norveç) Holger Rune vs. Casper Ruud (Norveç)

(İtalya) Jannik Sinner vs. Daniil Medvedev (Rusya)

KADINLARDA SWİATEK VE SABALENKA AYRI YARILARDA

Kura sonucunda kadın tenisinde Amerika Birleşik Devletleri’nden Coco Gauff Dünya 1 numarası İga Swiatek ile çeyrek finalde karşılaşabilir. Dünya 2 numarası Sabalenka’nın şampiyonluk yolunda ise Jessica Pegula, Caroline Garcia ve Maria Sakkari gibi zorlu oyuncular bulunuyor. Kadınlarda tahmini çeyrek final eşleşmeleri ise şu şekilde oluştu:

(Polonya) İga Swiatek vs. Coco Gauff (ABD)

(Kazakistan) Elena Rybakina vs. Ons Jabeur (Tunus)

(Yunanistan) Maria Sakkari vs. Jessica Pegula (ABD)

(Fransa) Caroline Garcia vs. Aryna Sabalenka (Belarus)

İLK TUR KARŞILAŞMALARI BAŞLAMAK ÜZERE

Fransa Açık eleme turları tamamlandı. İlk tur karşılaşmaları başlamak üzere. Paris’e 22 Grand Slam kupasıyla gelen Sırp Raket Novak Djokovic ilk turda ABD’den Aleksandar Kovacevic ile karşılacak. Dünya 1 numarası İspanyol Carlos Alcaraz ise elemelerden gelen 21 yaşındaki İtalyan rakibi Flavio Cobolli ile kozlarını paylaşacak. İtalyan isim turnuvanın ilk haftası itibariyle erkeklerde 159’uncu sırada yer alıyor. Fransa Açık 12 Haziran’da yapılacak tek erkekler final maçı ile son bulacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.