Naim Süleymanoğlu Parkı'na bakım talebi

Naim Süleymanoğlu Parkı'na bakım talebi

Kurtuluş Ankaray ve Başkentray durağı yakınında bulunan Naim Süleymanoğlu Parkı bakımsız metruk halde duruyor. Çevredeki vatandaşlar parkın temizlenmesini istiyor. 

Park ve bahçeler büyük şehirlerin kargaşaları içerisinde vatandaşların rahat nefes almayı, hayatın hızında oturup kısa süre dinlenmeleri için büyük rol oynuyor. Belediyeler de bu önemi bildikleri için park ve bahçe bakımlarına büyük önem veriyorlar. Ancak Çankaya Dumlupınar Caddesi üzerinde bulunan Başkentray Kurtuluş durağı önündeki efsane milli güreşçi Naim Süleymanoğlu’nun adını taşıyan park uzun süredir bakımsız halde duruyor. Vatandaşlar sıkça geçtiği özellikle görme engellilerin de dernek yolu üzerinde bulunan park içerisinde çöp ve etrafa yayılmış moloz taşları ile öylece bekliyor. 

milli-guresci-naim-suleymanoglu’nun-adini-tasiyan-park,-cankaya-dumlupinar-caddesi,-bakimsiz,,.jpg

OTURACAK YER YOK

Çevredeki vatandaşlar parkın uzun zamandır bakımsız olduğunu belirterek, “Park içerisinde ateş yakan da var gündüz vakti burada alkol veya madde kullananlar da var. Zaten her yeri bakımsız halde duruyor. Uzun zamandır bu görüntü böyle. Geçtiğimiz günlerde durağın diğer tarafını temizlediler. Başta Ankara Büyükşehir Belediyesi sonra Çankaya Belediyesi’nden buranın bakımını yapmalarını istiyoruz. Kimin yetki alanında bilmediğimiz kim yaparsa güzel olur diyoruz. Burası hastane yolu. Trenden, Ankaray’dan inenler buradan geçerek hastanelere yürüyor. İnsan oturup dinlenmek isteyebilir. Akşam işi gücü olanlar dağıldığında vatandaş için bir dinlenme alanı olabilir. Bu ağaçlar, park yeri bizim hizmetimizde olsun. Yetkililere sesleniyoruz” diye konuştu. 

milli-guresci-naim-suleymanoglu’nun-adini-tasiyan-park,-cankaya-dumlupinar-caddesi,-bakimsiz,,,.jpg

ENGELLİLER DERNEĞİ YOLU ÜZERİNDE 

Kurtuluş Başkentray ve Ankaray durağının hemen arkasında bulunan park aynı zamanda hemen yakında Geçim Sokak’ta bulunan Altınokta Körler Derneği’nin yolu üzerinde bulunan. Derneğe ulaşmak isteyen engelli vatandaşlar istasyonlar bulunan sarı şeritli kılavuz yolların parkta son bulmasıyla zor anlar yaşıyor. Ayrıca parkta bir çevre düzenlemesi olmadı için her an engelli vatandaşların önüne onların farkında olmadan taş, şişe ya da çöp parçaları çıkabiliyor. 

Erkal Erdoğan/ GAZETEİLKSAYFA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.