NASA’dan uyarı: Dünya’yı da etkileyecek

NASA’dan uyarı: Dünya’yı da etkileyecek

NASA güneşte önemli bir değişiklik gözlemledi. Gözlemlenen bu değişikliğin dünyayı etkilemesi bekleniyor. Bilim insanları ise yarın için uyarıda bulundu, Uzmanlar gökyüzündeki değişiklikleri gözlemleyecek.

Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA) araştırmaları sonucunda Güneş yüzeyinde kara leke tespit etti. Yaklaşık olarak 20 dünya büyüklüğünde olan bu “koronal delik” gezegenimiz için tehlikesi bulunmasa da Dünya üzerinde birçok etkisinin olabileceği söyleniyor.

TEKNOLOJİK ALTYAPIYI ETKİLEYEBİLİR

NASA’nın önceki gün tespit ettiği koronal delik, Güneş’in manyetik alanının uzaya saçılmasıyla oluştuğu bir yapı olduğu NASA tarafından belirtilerek, gözlemlenen bu kara leke gezegenimize doğru saatte 2.8 milyon kilometre hızla hareket ederek bir Güneş rüzgârı oluşturacağı beklenilmektedir.

Yarın dünyaya ulaşması öngörülen rüzgârlar, gezegenin manyetik alanına ve buna bağlı olarak uydu bağlantılarıyla teknolojik altyapıyı etkileyebileceğini düşünülüyor.

BİR HAFTADA İKİ KARA DELİK

NASA’nın bir haftada iki tane koronal delik tespit etti. İlki 23 Mart tarihinde tespit edilen delik ABD’nin Arizona eyaletinin güneyinde Aurora’lar oluşturmuştu. Belirli sürelerle ortaya çıkan güneş fırtınaları gökyüzünde mor ve yeşil renkli Aurora’lar oluşturmaktadır.

Güneş fırtınasının dünya için direkt bir tehdit unsuru olmasa da, oluşturacağı güce bağlı olarak, enerji hatlarına, elektronik altyapıya, internet ve GPS koordinatlarına zarar verebileceği NASA tarafından bildirildi.

AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.