Naşit Birgüvi kimdir? Naşit Birgüvi kaç yaşında ve nereli?

Naşit Birgüvi kimdir? Naşit Birgüvi kaç yaşında ve nereli?

Zafer Partisi'nin İzmir adayı olan Naşit Birgüvi araştırılıyor. Peki, Naşit Birgüvi kimdir? Naşit Birgüvi kaç yaşında ve nereli?

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayının Naşit Birgüvi olduğunu açıkladı. Peki, Naşit Birgüvi kimdir? Naşit Birgüvi kaç yaşında ve nereli?

NAŞİT BİRGÜVİ KİMDİR?

1959 İzmir doğumlu. İzmir Eğitim Enstitüsü İngilizce Bölümü´nde okudu. Gençlik yıllarından bu yana siyasetle uğraşan Naşit Birgüvi; 1987-1995 yılları arasında MHP İzmir İl Başkanlığı, 2001-2002 yılları arasında dönemin DYP Genel Başkanı Prof. Dr. Tansu Çiller´in danışmanlığı ve İl Seçim İşleri Başkanlığı, 2011-2012 yılları arasında Demokrat Parti İzmir İl Başkanlığı görevlerini yürüttü. Divan Başkanı olarak seçildiği ve yönettiği Demokrat Parti 8’inci Olağanüstü Büyük Kongresi’nde Genel İdare Kurulu üyesi seçilen Birgüvi, Başkanlık Divanı’nda Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olarak görev yaptı.

Çeşitli gazete ve dergilerde siyasi makale ve köşe yazıları yayımlandı. Türk Sanayici ve İşadamları Vakfı kurucuları arasında yer aldı ve İzmir Şube Başkanlığı görevini yürüttü. Bir süre İZTO üyeliği, Türkiye Futbol Federasyonu Genel Kurul delegeliği, Altay Spor Kulübü kongre üyeliği ve Türkiye Beyzbol, Softbol, Korumalı Futbol ve Ragbi Federasyonu Genel Kurul delegeliği yaptı. Ticaretle uğraşan Birgüvi, evli ve iki çocuk babasıdır.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.