Nelson Mandela kimdir? Nelson Mandela öldü mü?

Nelson Mandela kimdir? Nelson Mandela öldü mü?

Nelson Mandela kimdir? Nelson Mandela öldü mü? Nelson Mandela neden öldü? Nelson Mandela olayı nedir? Nelson Mandela neden gündem oldu? Nelson Mandela hayatı? gibi birçok soru gündemde yer alarak en çok arananlar listesinde. Peki kimdir Nelson Mandela…

Nelson Mandela kimdir? Nelson Mandela öldü mü? Nelson Mandela neden öldü? Nelson Mandela olayı nedir? Nelson Mandela neden gündem oldu? Irkçılıkla ünlenen Nelson Mandela kimdir? gibi birçok soru gündemde yer alarak en çok arananlar listesinde. Peki kimdir Nelson Mandela… İşte Nelson Mandela’nın kim olduğunun cevabı haberimizde.

NELSON MANDELA KİMDİR?

Nelson Rolihlahla Mandela ya da kabile adıyla Madiba, Güney Afrikalı Anti Apartheid aktivist ve Güney Afrika Cumhuriyeti'nin ilk siyahî devlet başkanı. 1994'te ilk defa tüm halkın katıldığı seçimlerde devlet başkanı seçilmiştir.

18 Temmuz 1918 yılında Güney Afrika'nın Doğu Kap şehrine bağlı Mvezo köyünde doğdu Thembu kabilesinin şefi Gadla Henri Mandela'nın oğlu olarak dünyaya gelen Nelson Mandela, Fort Hare Üniversitesi ve Witwatersrand Üniversitesi'nde hukuk okudu. Güney Afrika Cumhuriyeti'nin ilk siyahi devlet başkanı olan Mandela, 1994-1999 yılları arasında görev yaptı. 5 Aralık 2013 tarihinde 95 yaşındayken hayatını kaybetti. Kabilesinde Madiba adıyla bilinirdi.

Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.