Nevin Taşlıçay Ankara'ya veda ediyor

Nevin Taşlıçay Ankara'ya veda ediyor

14 mayıs 2023 seçimlerinde yüzde 10 oy oranı ile büyük sürpriz yapan MHP, Ankara’da ise 2018’in gerisine düştü. Ankara’da 5 olan vekil sayısı 3’e geriledi. Peki MHP Ankara milletvekili Nevin Taşlıçay yeniden seçildi mi?

Anket firmaları tahminlerinin aksine yüzde 10’un üzerinde oy alarak büyük bir sürpriz yapan MHP, Ankara gibi büyükşehirlerde ise oy kaybı yaşadı. Ankara’da 5 olan vekil sayısı 3’e düştü. Peki MHP Ankara milletvekili Nevin Taşlıçay yeniden seçildi mi?

2018 seçimlerinde MHP Ankara listelerinden seçime giren ve milletvekili seçilen Nevin Taşlıçay, 14 mayıs 2023 seçimlerinde de MHP’nin Ankara 2. bölge 3. sıra adayıydı.

MHP, 2018 seçimlerine oranla Ankara’da 2 milletvekili birden kaybetti; 5 olan vekil sayısı 3’e düştü.

Peki Nevin Taşlıçay yeniden seçildi mi?

MHP Başkent’te 3 bölgeden 1’er vekil çıkardı. Böylelikle sadece 1. sıralardaki isimler seçilmiş oldu. Bu isimler 1. Bölgede Mevlüt Karakaya, 2. Bölgede Sadir Durmaz, 3. Bölgede Yaşar Yıldırım…

“ANKARA’DAKİ KIRŞEHİRLİLERİN SESİ”

Bu durumda Ankara Milletvekili Nevin Taşlıçay yeniden seçilememiş oldu. Aslen Kırşehirli olan Nevin Taşlıçay, Başkentteki Kırşehirlilerin sesi olarak tanınıyordu.

Bu arada MHP’nin Ankara Milletvekillerinden Erkan Haberal da yeniden seçilemedi. Haberal 3. bölge ikinci sıra adayıydı. Haberal 2018’te milletvekili seçilmişti.

Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.