Norveç Filistin'i tanıyacak

Norveç Filistin'i tanıyacak

Norveç Başbakanı Jonas Gahr Stoere, Norveç'in Filistin devletini tanıyacağını kaydetti. Başbakan Stoere, "İki devletin barış ve güvenlik içinde yan yana yaşamasını sürdürmemiz gerekiyor" dedi.

Norveç Başbakanı Jonas Gahr Stoere, "Hem İsrailliler hem de Filistinliler için siyasi çözüm sağlayan tek alternatifi, yani iki devletin barış ve güvenlik içinde yan yana yaşamasını sürdürmemiz gerekiyor" şeklinde açıklama yaparak, Norveç'in Filistin devletini tanıyacağını duyurdu.

Öte yandan Norveç Dışişleri Bakanı Espen Barth Eide, Uluslararası Ceza Mahkemesinin (UCM) İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ve Savunma Bakanı Yoav Gallant hakkında tutuklama emri çıkarması halinde, bunu uygulamak zorunda kalacaklarını belirtti.

UCM tarafından tutuklama emri çıkarılması ve Norveç topraklarına gelmeleri halinde Netanyahu ve Gallant'ı tutuklamak zorunda kalacaklarına işaret eden Eide, aynı prosedürün UCM'nin haklarında yakalama kararı başvurusunda bulunan Hamas lideri için de geçerli olacağını ifade etti.

Norveç'in kamu yayıncısı NRK, İskandinav ülkesinin bağımsız bir Filistin devletini tanıyan bir duyuru yapacağını bildirmişti.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.