O bölgelerde yaşayanlar dikkat! Kuvvetli yağış ve fırtına geliyor

O bölgelerde yaşayanlar dikkat! Kuvvetli yağış ve fırtına geliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, hava raporunu yayınladı. Orta ve Doğu Karadeniz’e yoğun yağış uyarısında bulunan Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Rize ve Artvin’de ise çok kuvvetli yağış beklentisi olduğunu belirtti.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü hava raporu yayınlandı. Ülke geneli parçalı ve yer yer çok bulutlu olması beklenirken, Marmara’nın doğusu, Doğu Akdeniz, Karadeniz (Çorum hariç) ile Çanakkale’nin iç, Balıkesir’in kuzey kesimleri, Ardahan, Kars, Iğdır, Bingöl, Muş, Bitlis, Van, Gaziantep, Kilis, Diyarbakır’ın doğusu, Batman ve Siirt kesiminde yer yer yağışların olabileceği belirtildi.

sssddd.jpg

DOĞU ANADOLU’DA YOĞUN RÜZGAR!

Kuzey ve iç kesimlerde hava sıcaklığında düşüşler yaşanırken, diğer bölgelerde sıcaklık bazında herhangi bir düşüş olmayacağı belirtildi. Rüzgarın ise Akdeniz kıyıları ve doğu kesimlerde olacağı belirtildi. Doğu Anadolu’nun doğusunda yoğun rüzgar beklenirken, rüzgarın saatte 80 km hıza kadar ulaşacağı tahmin ediliyor.

ssss.jpg

METEOROLOJİ’DEN 14 İLE SARI KODLU UYARI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yayınladığı günlük hava raporunda. Meteoroloji, Samsun, Ordu, Giresun, Trabzon, Rize, Artvin, Kars, Ağrı, Iğdır, Muş, Bitlis, Van, Hakkâri ve Şırnak illeri için sarı kodlu uyarıda bulundu.

ssd-001.jpg

YOĞUN YAĞIŞ GELİYOR

Orta Doğu ve Doğu Karadeniz kesimlerinde yoğun yağış beklentisi bulunuyor. Sakarya, Düzce, Osmaniye ve Siirt’te yer yer kuvvetli yağış beklenirken, Rize ve Artvin’de çok kuvvetli yoğun sağanak bekleniyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, bu illeri sel, baskın, heyelan ve yıldırım gibi olumsuzluklara karşı uyardı.

firt.jpg

80 KM HIZDA RÜZGAR GELİYOR

Doğu Anadolu kesimlerinde Erzurum, Kars, Ağrı, Iğdır, Muş, Bitlis, Van, Hakkari ve Şırnak kesimlerinde yoğun rüzgar bekleniyor. Rüzgarın hızının saatte 80 km’yi bulması bekleniyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yoğun rüzgar sebebiyle oluşacak, çatı uçması, doğalgaz ve soba zehirlenmelerine karşı uyardı.


 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.