O Gece Korkuyu Yüreklerden Attık

O Gece Korkuyu Yüreklerden Attık

15 Temmuz'da teşkilatıyla Genelkurmay'a girerek, tetikte bekleyen darbecilere meydan okuyan, o dehşet anlara rağmen darbecilerin karşında dimdik duran AK Parti Altındağ İlçe Başkanı Ahmet Karaca, ilk kez Habervaktim'e konuştu.

 

KURŞUNA DİZİLMEKLE TEHDİT
Başkan Karaca, hain darbe girişimi gecesi bazı teşkilat üyeleriyle Genelkurmay'ın içine pencereden girdiklerini, içeride dolaştıkları anda elleri tetikte bekleyen 2 darbeci asker ile karşılaştıklarını ve ölümle tehdit edildiklerini ama buna rağmen onları teslim olmaya davet ettiklerini anlattı. O gece içlerinde büyük bir cesaretin olduğunu belirten Karaca, "Nasıl bir cesaret varsa korku yüreklerden alınmıştı" dedi.

DAVA ARKADAŞLARI KOLLARINDA ŞEHİT OLDU

2 saat Genelkurmay'ın içinde kaldıklarını, biri yönetim kurulu üyesi olmak üzere bazı arkadaşlarını kollarında şehit verdiğini duygulanarak hatırlatan Başkan Karaca, yaşadığı manzaradan günlerce kolay kolay kurtulamadığını söyledi. O darbeci askerlerin siluetinin gözlerinin önünden gitmediğini de belirten Karaca, Altındağ AK Parti teşkilatı olarak 99 gazi ile 5 şehitlerinin olduğunu açıkladı.  

 

 

 

OSMAN AKDOĞAN/ HABERVAKTİM-

 

15 Temmuz hain darbe girişiminin ardından bu yana 4 ay geçse de o karanlık gecede yaşananlar hala hafızalardan silinemiyor. Aradan yıllar geçse de unutulmayacak o geceye dair farklı kahramanlık hikayeleri ise hala gün yüzüne çıkmaya devam ediyor. O gecenin gizli kahramanlarından bir tanesi de AK Parti Altındağ İlçe Başkanı Ahmet Karaca. Darbe girişimi gecesi tüm teşkilatı ile sokaklara dökülen ve ekibiyle korkusuzca Genelkurmay'a girerek darbecilerin planını bozan Başkan Karaca, o geceyle ilgili çok çarpıcı bilgileri ilk kez Habervaktim'le paylaştı.
TÜM ÜYELERE 'TOPLANIN' MESAJI GÖNDERİLDİ

Sizin çok zor biliyorum o geceyi hatırlamak ama o hain darbe girişimi gecesi neler yaşadınız?

15 Temmuz gecesi biz 'neler oluyor?' derken Ankara Ak Parti İl Teşkilatımızdan telefon geldi. İl Başkanımız Nedim Yamalı, 'hemen ilçenize geçin ve yönetim kurulumuzu toplayın' talimatını verdi. Hızla teşkilat binamızda toplanarak tüm üyelerimize mesaj çektik.

20 BİN KİŞİ BİRANDA TOPLANDI

Hemen toplanabildiniz mi?
Çok kısa bir zaman içerisinde 5 bine yakın kişi ile ilçe binamızın önünde toplandık. Alanda toplanan kalabalığa seslenmek için bölgedeki çöp konteynırının üstüne çıkarak kısa bir konuşma yaptım. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın milleti meydanlara çağırmasıyla bu sayımız hızla arttı.  

Bize ilk önce Ulus'a gitmemiz söylendi. Atatürk Heykeli'nin önünde beklerken birden 15-20 bin kişi olduk. Sabırsızca bekleyen vatandaşlarımız Kızılay'a, doğru yürümek istedi. Binlerce kişi ile insan seli oluşturarak hareket ettik.
ALTINDAĞ GENÇLİĞİ TANKLARA MEYDAN OKUDU
Kızılay'a gittiğinizde ne yaptınız, yol boyunca engelleme ile karşı karşıya kaldınız mı?
Yol boyunca manzara çok kötüydü tankların ezdiği araçların yanından ilerledik. Gençlik teşkilatımız tankların üzerlerine çıkarak onları durdurmaya çalıştı. Kimimiz Kızılay'da kaldı kimimiz Meclis'e doğru ilerledi. İçinde benim de bulunduğum grup ile Genelkurmay'a doğru yöneldik. Biz Genelkurmay önünde beklerken bir kobra helikopter ateş etmeye başladı.

KİMSEDE KORKU YOKTU

Ateş ile birlikte insanlarda korku oluştu mu?

İnsanların içinde korku yoktu. Nasıl bir cesaret varsa korku yüreklerinden alınmıştı. Herkes o meydanlarda büyük bir cesaretle duruyordu.

YÖNETİM KURULU ÜYESİ ŞEHİT OLDU
Daha sonra neler yaşandı?

Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar'ın içeride rehin alındığı söylentisi yayıldı. Bunun ardından Genelkurmay'ın demir kapılarını zorlamaya başladık. Polisler 'içeri gireceğiz bize yardım edin' dedi. Demir kapıları kırdıktan sonra içeri girdik. Orada bir yönetim kurulu üyem yanımızda vurularak şehit oldu.

PENCEREDEN GENELKURMAY'IN İÇİNE GİRDİLER

Genelkurmay'ın içine girişiniz nasıl oldu?

Kapıyı zorladık ama oradan giremeyince 5-6 tane yönetim kurulu üyemle bir pencereden içeri girdik. Yukarı katlara çıktık ilk başlarda içeride kimseyi bulamadık. Üst katlardan 'vuruldum' diye bir acı bir ses duyduk. Bizle giren bir genç bacağından vurulmuş hemen ilk müdahaleyi yaptık. Daha sonra iki tane eli silahlı rütbeli asker belirdi. Binayı terk etmemizi yoksa ateş edip herkesi öldüreceklerini ve suç işlediğimizi söylediler.
DARBECİ ASKERLER ÖLÜMLE TEHDİT ETTİ
O anda ne yaptınız peki?
'Asıl siz bu suç işliyorsunuz silahlarınızı bırakın, teslim olun' dedim. Bu sözlerin ardından çılgına döndüler ve ateş edeceklerini söylediler. Bizim yanımızda hiçbir silahımız yoktu. Bunlar yaşanırken o esnada müthiş bir gürültü koptu. Sürekli silah ve bomba sesleri geliyordu. Biz içeriden çıkmak zorunda kaldık. Gece 1.30'da girdiğimiz Genelkurmay'dan 3.30 gibi çıktık. Silah sesleri çoğalınca biz oradan çıkıp İçişleri Bakanlığına doğru koşmaya başladık. Koşarken yerde parçalanan cesetleri gördüm. Bir baktım ki İçişleri Bakanlığı duvarının önünde meclis üyem ile teşkilat üyemi vurulmuş vaziyette gördüm.

PANTOLON SU GİBİ KAN OLMUŞTU

Darbe girişiminin bastırılmasının ardından ne yaptınız?

Gün ışımıştı. Yeniden teşkilat binamızda toplandık. Üstüm başım hep kanlanmıştı eve gidip değiştirdim. Pantolonum öyle bir kanlanmıştı ki adeta ruloyla kan sürülmüş gibiydi. Arkadaşlarımın şehit ve gazi oluşu aklıma gelince gözyaşlarım birden akmaya başladı. Daha sonra her eve gittiğimde bize namlusunu çeviren 2 darbeci askerin silueti gözümün önünden hiç gitmedi. Sanki bana ateş ediyorlarmış gibi oldum. O psikolojiden günlerce kurtulamadım. 

5 ŞEHİT 157 GAZİ
Teşkilat olarak kaç şehit ve gazi verdiniz?   

Altındağ'da 157 gazimiz var bunların 99'u bizim üyemiz. Bu sayının içinde 4-5 tane de yürütme kurulu üyemiz var. Şehitlerimizden bir tanesi de yönetim kurulu üyem, 4 üyemiz de şehit oldu.

Şehit yakınları ile gazileri ziyaret ettiniz mi?

157 gazimizin hepsini ziyaret ettim. Şehitlerimizin mezarına sürekli gidiyorum. Altındağ Belediye Başkanımız Veysel Tiryaki'de olayın hemen ardından ne kadar gazimiz, şehit ailemiz varsa hepsini ziyaret etti. Gerek belediyemiz gerek biz o gece hep beraber olduk bu olayların acısını beraber yaşadık.

YİNE OLSA YİNE AYNISINI YAPARIM

Gazi ziyaretlerinizde neler yaşanıyor?

Bizi en çok duygulandıran Gazi ziyaretleri oluyor. Çünkü Gazilerimiz 'aynı olay bir daha yaşanırsa aynısını bir kez daha yapardım ölmem gerekirse ölürüm' diyor.

ALTINDAĞLILAR O GECE HER YERDEYDİ

Anlaşılan o ki Altındağlı vatandaşlar o gün büyük bir kahramanlık hikayesi yazmışlar.

Vatan toprağı bizim için önemli. O kaderi hep beraber yaşadık. Altındağlılar o gece her yerde vardı. Meclis önünde, Genelkurmay'da, Ankara Emniyet Müdürlüğünde. Her yere yakın olduğumuz için önemli noktalara dağıldık.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.