O il için 8'lik deprem uyarısı: En duyarlı yer burası
Yer bilimci Prof. Dr. Ahmet Ercan, 8 büyüklüğünde deprem uyarısında bulundu. Bir ile dikkat çeken Ercan, "Türkiye'de depreme en duyarlı yer burasıdır" dedi.
Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, Doğu Anadolu Fayı için uyarıda bulundu. Sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yapan Ercan, Türkiye'de depreme en duyarlı bölge olarak Bingöl-Karlıova'yı işaret etti.
Ercan, Bingöl- Karlıova bölgesindeki yapılaşmanın 8 büyüklüğündeki depreme dayanıklı olması gerektiği uyarısında bulundu.
"SAĞLAM YERDE SAĞLAM YAPI TEK ÇARE"
Ahmet Ercan sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:
"İTÜ- MTA- KANDİLLİ işbirliğiyle 1977'de Sivrice-Elazığ, Pütürge-Malatya'da da başlarına kurduğum jeofizik depremcik ağıyla depremsellik ölçüleri alarak uyarmıştım. 2007, 2020, 2023'de Elazığ, Malatya'da depremler oldu. Işığımız bilim olsun. Sağlam yerde sağlam yapı tek çare.
Doğu Anadolu Kırığı boyunca gerilme hızı KD'ya Bingöl- Karlıova'ya doğru gittikçe artıyor. Türkiye'de depreme en duyarlı yer burasıdır. Yapılaşma kayalık yerlerde, M8,0'e dayanacak güçte yapılmalıdır. Gökdere, Ilıca, Karlıova'ya dikkat."
Kaynak:Haber Merkezi
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.