O ilçede sonuca ulaşılmıyor: Oylar üçüncü kez sayılacak
Türkiye, sandık başına giderek önümüzdeki beş yıl için tercihini yaptı. Türkiye’nin pek çok yerinde sonuçlar netleşirken, bazı ilçeler ise hala belirsizliğini korudu. Bu ilçelerden biri de Ardahan’ın Çıldır ilçesi oldu.
Ardahan'ın Çıldır ilçesindeki seçimlerde kesin olmayan sonuçlara göre AK Parti ve CHP adayları 452'şer oy aldı. Yapılan itiraz sonucu oylar yeniden sayıldı, CHP adayı 2 oy öne geçti, bu kez AK Parti itiraz etti. Yenilenen sayımla oy farkı bu kez CHP lehine bire düştü. Son olarak iki partinin itiraz ettiği sonuçları, İl Seçim Kurulu açıklayacak.
Türkiye, 5 yıl boyunca kentleri yönetecek yerel yöneticilerini seçti. Oy sayımının ardından partilerin itiraz süreci devam ediyor.
İlginç seçim sonuçlarından biri ise Ardahan'ın Çıldır ilçesinde yaşanıyor. Kesin olmayan sonuçlara göre AK Parti adayı Kemal Yakup Azizoğlu ve CHP adayı Nurettin Aygün 452'şer oy aldı. Partilerin itirazı üzerine yeniden sayım yapıldı. CHP adayı Aygün 2 oy öne geçti. Bu kez AK Parti oyların yeniden sayılmasını istedi.
İlçe seçim kurulu tarafından oylar yeniden sayıldı ve CHP lehine oy farkı bire indi. İki partinin de itiraz ettiği sonucu İl Seçim Kurulu açıklayacak.
Kaynak:Haber Merkezi / TRT Haber
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.