O ürünler tarih oluyor! Artık raflarda göremeyeceksiniz

O ürünler tarih oluyor! Artık raflarda göremeyeceksiniz

Tarım ve Orman Bakanlığı, tüketici yanıltan etiketlerle ilgili önemli bir değişiklik getirdi. Bu düzenlemeler kapsamında “... tadında”, “... lezzetli”, “... keyfi” gibi ifadeler etiketlerden çıkarılacağı duyuruldu.

Tarım ve Orman Bakanlığı, tüketicilerin alışverişlerinde daha doğru bilgilendirilmesini sağlamak amacıyla yeni düzenlemeler getirdi. Bakanlık, gıda güvenliğinin sağlanması için savaş açtığı etiket oyunlarına ilişkin kritik tarihi belirledi.

1 OCAK 2027’DEN İTİBAREN RAFLARDA OLAMAYACAK

Resmi Gazete'de yayımlanan yönetmelik değişikliğine göre, üretiminde gıda bileşeni yerine tamamen aroma verici kullanılan bir gıdanın etiketinde, aroma ile ilgili gerçek gıda görseli yer almayacak, vatandaş gıdanın adında ya da etiketinde başka bir gıdanın adıyla karıştırılmasına olanak veren ifadelere maruz kalmayacak. Gelen düzenlemeyle "tadında, lezzetli, doğal" gibi subjektif ifadelerin tüketicileri yanıltabileceği düşünülerek bu ifadelerin kullanımına kısıtlamalar getiriliyor. Bu bağlamda, çilek aromalı sütlerde “çilekli süt”, bitkisel margarinlerde “tereyağı tadında”, sütlü buz olan ürünlerde dondurmaymış gibi “dondurma keyfi” gibi yanıltıcı etiketleri yer almayacağı duyuruldu.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.