Öğrenciler için “karne zili” yarın çalacak

Öğrenciler için “karne zili” yarın çalacak

Okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve liseleri kapsayan yarıyıl tatili için zil yarın çalacak. Yaklaşık 19 milyon öğrenci karnelerini alarak yarıyıl tatiline girecek.

12 Eylül 2022’de başlayan 2022-2023 eğitim öğretim yılında birinci dönem yarın sona eriyor. İlk ve ortaöğretim kurumlarında eğitim öğretim hayatına devam eden toplam 19 milyon öğrenci yarıyıl tatiline girecek. Milli Eğitim Bakanlığı’nın ilk kez geçen yıl düzenlediği yaz okulunun kapsamı genişletilerek, bu yıl yarıyıl tatilinde de ücretsiz kurs açılacak. Öğrencilerin karnelerini aldıktan hemen sonra 21 Ocak Cumartesi günü başlayacak ücretsiz kurslar, 5 Şubat Pazar günü son bulacak. Bilim, sanat, matematik, İngilizce gibi konuları kapsayacak kurslardan öğretmenlerde faydalanabilecek.

altttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttt.jpg

TATİLDE DİJİTAL MATERYALLER KULLANILACAK

Yarıyıl tatilinde 5 ayrı özel dijital materyalde ilk kez öğrencilerle buluşacak. MEB dijital eğitim materyallerini, yarından itibaren öğrencilerin kullanımına sunacak. Ücretsiz kurslarda kullanılacak materyaller, her öğrencinin seviyesine göre öğretici ve eğitici şekilde tasarlandı. Eğlenceli ve günlük yaşamla ilişkili, yaparak, yaşayarak öğrenmelerini sağlayacak.
Lise kademesine özel hazırlanan kurslarda kullanılacak matematik programı da ilk kez hazırlandı. Lise öğrencileri, şifre biliminin temellerini atacakları kurslarda kendi şifre algoritmalarını oluşturacaklar.

altttt3.jpg

BİLSEM’LERDEN 55 ATÖLYE MÜJDESİ

BİLSEM’lerde bulunan bilim ve sanat kursları, 2 ve 12. sınıf aralığındaki öğrencilere açık olacak. Robotik, yapay zekâ, yazılım geliştirme, havacılık ve uzay, yenilenebilir enerji, bilimsel araştırma teknikleri, akıl oyunları gibi alanlarda 55 farklı atölye, öğrencilerle buluşturulacak. Böylece öğrencilerin tatildeki boş zamanlarını verimli geçirmesi amaçlanıyor.

www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.