Öğrencilere kötü haber: Okullarda cep telefonu yasaklanıyor

Öğrencilere kötü haber: Okullarda cep telefonu yasaklanıyor

Kıbrıs Cumhuriyeti Eğitim Bakanı okullarda cep telefonu kullanımını yasaklayacaklarını duyurdu. Bakana öğrencilerden tepki yağdı.

Kıbrıs Cumhuriyeti okullarda cep telefonu kullanımını yasaklamaya hazırlanıyor. Konuya ilişkin bugün açıklama yapan Kıbrıs Eğitim Bakanı Athena Michaelidou, cep telefonlarının öğrencilerin dikkatini dağıttığını ve 'anti sosyal' davranışa yol açtığını söyledi.

1-004.jpg

YASA YÜRÜRLÜĞE GİRECEK

Bakan Michaelidou yetkililerin Parlamento'da görüşüldükten sonra yasağı yürürlüğe koymayı planladığını anlattı. Güney Kıbrıslı Bakan Birleşmiş Milletler'e bağlı UNESCO'nun tavsiyelerinin ışığında Kıbrıs Cumhuriyeti'nin de söz konusu yasağı getiren pek çok ülkeden biri olacağını belirtti.

Kıbrıs Eğitim Bakanı Michaelidou, "Cep telefonu kullanımının öğrencilerin derslerine olan dikkatini dağıttığı açık; ancak, bu öncelikle anti sosyal davranışta artışla bağlantılı" diye konuştu. Öte yandan Michaelidou'nun verdiği bilgilere göre, öğrencilerin okula cep telefonu getirmesi yasak olmayacak ama telefonlarını okuldayken açamayacaklar.

Kaynak:gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.