Öğretmen adayları müjde! Atama sayıları açıklandı

Öğretmen adayları müjde! Atama sayıları açıklandı

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın geçtiğimiz günlerde "bir miktar öğretmen ataması yapacağız" ifadelerini eleştirdi. Özel konuşmasında, beklentilerin aksine, atama sayısının sadece 23 bin 900 olarak belirlendiğini söyledi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, grup toplantısında öğretmen atamaları hakkında açıklama yaptı. Açıklamasında; Türkiye'de eğitim sektöründe yıllardır yaşanan öğretmen açığı, son olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın atama açıklamasıyla bir kez daha gündeme geldi. Özel, atama sayısının sadece 23 bin 900 olarak belirlendiğini söyledi.

"23 BİN 900 OLARAK BELİRLENDİ"

Ülkede atanmayı bekleyen 1 milyondan fazla öğretmen bulunduğunu söyleyen Özgür Özel, "Bu rakam, 2002 yılında 68 bin olan öğretmen sayısından oldukça uzak bir noktada duruyor. Günümüzde ise Erdoğan'ın atamadığı öğretmen sayısı 1 milyonu aşıyor. Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bir miktar atama yapacağız" dese de, beklenen atama sayısı hayal kırıklığı yarattı. Beklentilerin aksine, atama sayısı sadece 23 bin 900 olarak belirlendi. Bu rakam, ihtiyaç duyulan öğretmen sayısının çok gerisinde kaldı. Eğitim camiasında ve gençler arasında büyük bir umutsuzluk ve hayal kırıklığına neden oldu" şeklinde konuştu.

"100 BİN ÖĞRETMEN ATAMASI YAPILMALI"

Özgür Özel, 100 bin öğretmen atamanın yapılması gerektiğini ve mülakatın asla kabul edilmemesini söyleyerek, "Emekli sayısı kadar öğretmen ataması asla kabul edilemez. 28 Nisan da yapılacak Ulus etkinliğine ben katılamasam da herkesin o mitinge katılmasını talep ediyorum. Gençler eğitim sisteminin kalitesini yükseltmek ve öğrencilere daha iyi bir gelecek sunmak adına daha fazla öğretmene ihtiyaç var" dedi.

"ATAMA BEKLEYEN 1 MİLYON ADAY VAR"

Atama yapılması gereken öğretmen sayısının en az 100 bin olduğu söyleyen Özel, "Bu durum, eğitim alanında yaşanan sorunların çözümü için acil adımların atılmasını gerektiriyor. Ancak atama sayısının yetersiz kalması, gençlerin ve eğitim camiasının gelecek endişelerini derinleştiriyor" İfadelerini kullandı.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.