Öğretmen ve öğrencilerin dikkatine: Okullarda “Yağmur’un şarkısı” söylenecek

Öğretmen ve öğrencilerin dikkatine: Okullarda “Yağmur’un şarkısı” söylenecek

7’nci sınıf öğrencisi Yağmur, şarkı yazıyor ve sahnelerde seslendirmek istiyordu. Ancak 6 Şubat depremlerinde enkaz altında kalarak hayatını kaybetti. Öğretmenleri ise Yağmur’un yazdığı bir şarkıyı besteleyerek “Yağmur’un Şarkısı” adını verdi.

Hatay'ın Defne ilçesindeki, Sümerler Ortaokulu’nda 7’nci sınıf öğrencisi olan Yağmur Rifaioğlu, yazdığı ve söylediği şarkılarla herkesin gönlünü kazanmıştı. Küçük Yağmur, şarkılarını sahnelerde seslendirmek istiyordu. İleri düzeyde piyano çalan Yağmur, aynı zamanda Hatay Apkord Çocuk Korosundaydı. Yağmur Rifaioğlu, 6 Şubat depremlerinde enkaz altında kalarak hayatını kaybetti. Yağmur’un annesiyle birlikte yazdığı şarkı ise öğretmenleri tarafından bestelendi. Yazdığı şarkıyı bestelemek ve sahnelerde söylemek isteyen Yağmur’un o isteği, asrın felaketinin birinci yıldönümünde öğretmenleri ve arkadaşları tarafından gerçekleştirilmesi kararlaştırıldı.

yagmur-1.jpg

ARKADAŞLARI "YAĞMUR İÇİN" SAHNEDE OLACAK

Yağmur’un bu isteği hem müzik öğretmeni Nezahat Göztepe hem de diğer öğretmenleri tarafından bir vasiyet olarak kabul edildi. ‘Yağmur’un Şarkısı’ adıyla bestelenen ve çok sesli çocuk korolarında seslendirilen şarkı, depremin yıldönümünde birçok okulda aynı anda söylenecek.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.