Öğretmenler "mülakatsız atama" çağrısını yineledi

Öğretmenler "mülakatsız atama" çağrısını yineledi

Türk Eğitim Sen Genel Başkanı Talip Geylan, yüz binlerce öğretmen adayının 8 aydır atama duyurusu beklediğini kaydederek, "mülakatsız atama" çağrılarını yineledi.

Türk Eğitim Sen Genel Başkanı Talip Geylan, sosyal medya platformu X üzerinden mülakatsız atama duyurusu beklediklerini kaydetti. Geçtiğimiz günlerde öğretmenlerin Ankara Ulus'ta atama için toplandıklarını hatırlatan Geylan, paylaşımında şunları söyledi:

"Genç öğretmenlerimiz Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayip Erdoğan ‘a sesleniyor: “Sayın Cumhurbaşkanım, yüzbinlerce öğretmen adayı olarak sekiz aydır atama duyurusunu bekliyoruz.

Öğretmen adayları geçtiğimiz günlerde Ankara Ulus Meydanı’nda toplanmış ve 68 bin mülakatsız öğretmen ataması beklediklerini duyurmuştu.

"GÖZÜMÜZDE YAŞ KALMADI"

Öğretmen adayları “Gözümüzde yaş kalmadı mülakatsız 68 bin”, “seçim öncesi rekor atama”, “okuduk okuduk mülakata takıldık”, “eğitimde tasarruf olmaz”, “mülakat kalkacak sözü ne oldu?” “öğretmenlere mülakatsız 68 bin atama” sloganları atmıştı.

Türk Eğitim-Sen olarak öğretmenlerin bu haklı talebini destekliyor, 2024 yılının sonuna kadar en az 100 bin öğretmen ataması istiyoruz. Her zaman olduğu gibi, öğretmen adaylarımızın yanında olmaya ve seslerini duyurmaya devam edeceğiz.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.