Hürriyetçi Eğitim Sen’den basın açıklaması: Öğretmenlerden Milli Eğitim Bakan’ı Yusuf Tekin’e çağrı

Hürriyetçi Eğitim Sen’den basın açıklaması: Öğretmenlerden Milli Eğitim Bakan’ı Yusuf Tekin’e çağrı

Hürriyetçi Eğitim Sen öncülüğünde, kamuya atamada mülakat istemeyen öğretmen adayları Ulus, Atatürk Heykeli önünde Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’e çağrıda bulunuyor. Basın açıklaması yoğun bir katılımla sürüyor.

Gazetemize konuşan Hürriyetçi Eğitim Sen Başkanı Levent Kuruoğlu, ‘‘Ülkemizin dört bir yanından buraya geldik. Bugün öğretmenlerin, eğitimcilerimizin gür sesiyle meydanlardayız. Milli Eğitim Bakanına sesleniyoruz. Mülakatlı atamalara son verin, eğitimcilere uygulanan şiddetin önüne geçin. Öğretmenlerin itibarını teslim edin. Yarının geleceğini yetiştiren öğretmenlerimizin hür sesi olmaya devam edeceğiz. İsteklerimiz karşılık bulmazsa, bugün ki kalabalığın on katını toplamaya muktediriz’’ şeklinde açıklamalarda bulundu.

sendika2.gif

ÖĞRETMENLERE YÖNELİK 5 ŞİDDET OLAYI GERÇEKLEŞTİ

Açıklamalarına devam eden Kuruoğlu, ‘‘Son on beş günde öğretmenlere karşı 5 şiddet olayı yaşandı. Önlem alınmazsa bu ve bunun gibi birçok şiddet olayı ile karşılaşacağız. Ancak sorun sadece fiziki şiddet değil psikolojik şiddet de her geçen gün artmaktadır. Öğretmenler gelecek nesilleri yetiştiren insanlardır. Şiddetin hiçbir türlüsünü hak etmiyor. Sayın Bakan, öğretmenler okula giderken saldırıya uğramanın tedirginliğini yaşıyor. Lütfen gereğini yapınız’’ dedi.

sendika.gif

45 DAKİKADA ÖĞRETMEN SEÇEMEZSİNİZ

Kamuya atamalarda mülakat sorununu da dile getiren Kuruoğlu, ‘‘Milli Eğitim Bakanı, Cumhurbaşkanının verdiği mülakatı kaldıracağız sözünü yeni bir mülakat sistemi geliştireceğiz açıklamalarıyla çiğnemektedir. Mülakatlar liyakatsizliğin kapısıdır. Bilinmelidir ki mülakatlar torpilin kılıfıdır. Hiçbir öğretmenin niteliğini 45 dakikalık bir sunum belirleyemez ve yıl boyunca sınav stresi yaşayan öğretmeni 45 dakikada seçemezsiniz’’ diyerek cümlelerini noktaladı.

sendika1.gif

Türkiye’nin farklı illerinden gelen öğretmenler tepkilerini dile getirmeye devam ediyor.

Mikail Karaman / gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.