Öğretmenlere kötü haber: Ek ders konusunda ‘tasarruf’ gelişmesi!

Öğretmenlere kötü haber: Ek ders konusunda ‘tasarruf’ gelişmesi!

Son zamanlarda sıkça tartışma konusu olan Öğretmenlik Meslek Kanunu (ÖMK) taslağının haftaya TBMM Komisyonuna gelmesi beklenirken, ek ders ücretindeki beklenen artış tasarruf kapsamına alındı.

Öğretmenlere yönelik şiddeti caydırıcı cezalar öngören Öğretmenlik Meslek Kanunu (ÖMK) taslağı, önümüzdeki hafta TBMM Komisyonu'na sunulmak üzere. Türkiye Gazetesi’nden Mahmut Özay’ın haberine göre taslakta yer alan ek ders ücretlerinde planlanan artışa Maliye Bakanlığı'ndan onay çıkmadı. Yeşil pasaport verilmesi için de Dışişleri Bakanlığı'ndan engel geldi.

EK DERS ÜCRETLERİNDE MALİYE FRENİ

Taslak metninde yer alan ek ders ücretine artış planlaması, kamuda açıklanan tasarruf paketine takıldı. Mevcut düzenlemede öğretmenler, gündüz 140, gece ve hafta sonu eğitimlerinde ise 150 gösterge rakamı üzerinden hesaplanan tutar kadar ek ders ücreti alıyordu. Hazırlanan taslakta bu rakam 160'a yükseltilerek gece-gündüz-hafta sonu ayrımı kaldırılmıştı. Ancak Hazine ve Maliye Bakanlığı, yüzde 15'lik artışa izin vermedi. Konuyla ilgili istişareler devam ediyor.

YEŞİL PASAPORTTA DIŞİŞLERİ VİZESİ

Taslağın bir diğer maddesi ise özel okullarda 15 yıl ve üzerinde hizmeti olan öğretmen ve yöneticilere yeşil pasaport verilmesi idi. Bu maddeye de Dışişleri Bakanlığı'ndan onay çıkmadı.

SON KARAR MECLİS'TE

Öğretmenlik Meslek Kanunu taslağında yer alan tüm maddelerin akıbeti TBMM'deki görüşmelere bağlı. Görüşmeler sonucunda taslakta değişiklikler yapılabilir veya olduğu haliyle kabul edilebilir.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.