Öğretmenleri bekleyen yeni endişe: “Hırpalanmış öğretmen”

Öğretmenleri bekleyen yeni endişe: “Hırpalanmış öğretmen”

İstanbul’da yaşanan öğretmen cinayetinin ardından öğretmenlerden birlik mesajları ve açıklamaları gelmeye başlamıştı. Uzmanlar, öğretmenler için yeni bir kavram ortaya koydu. Adına “hırpalanmış öğretmen” denilen sendrom, Türkiye’de gündem oldu.

İstanbul’da özel bir lise müdürünün öğrencisi tarafından silahla vurularak öldürülmesinin ardından okullardaki şiddet eylemleri tekrardan gün yüzüne çıktı. Türkiye Gazetesi’nden Esma Altın’ın, konuyla ilgili habere göre; olaylar sonrası konuşan Eğitim Sosyoloğu Prof. Dr. Selman Tunay Kamer’in, meslekten soğuma başta olmak üzere ciddi endişelerin ortaya çıkmaya başladığı ifade edildi. Yaptırımların öneminden bahseden Kamer,

egitim-2.jpg

“Öğretmenlerin çalıştığı okula karşı güven kaybı, çalıştığı okulda geri plana çekilme, stres, hırpalanmış öğretmen sendromu gibi problemler yaşadıkları da dikkate alındığında, bu konuda ciddi bir eğitim politikasının hazırlanması büyük önem taşıyor. Millî Eğitim Bakanlığı tarafından gönderilen şiddet önleme eylem planlarının okullarda ilgililer tarafından titizlikle uygulanması ve bu tür politikaların daha da geliştirilmesi gerekiyor. Öğretmenlik Meslek Kanunu’nda şiddet ile ilgili yaptırımların net olarak ifade edilmeli ve bu tür olaylar meydana geldiğinde gereğinin en kısa sürede yapılmalı. Eğer bu konuda kalıcı tedbirler alınmazsa yarın çok geç kalınmış olunabilir. Toplumumuzda öğretmenlerimizi saygın ve değerli kılmadan, çocuklarımız için daha iyi bir ülke ve daha iyi bir gelecek inşa etmek mümkün değil” dedi.

egitim-3.jpg

ÖĞRETMEN, ÖĞRENCİSİ TARAFINDAN ÖLDÜRÜLMÜŞTÜ

İstanbul Eyüpsultan’da Iraklı lise öğrencisi Y.K.(17), geçtiğimiz aylarda disiplin suçları sonucu okuldan atıldı. 5 ay sonra okula gelen Y.K., lise müdürü İbrahim Oktugan'ın odasına girerek silahla 3 el ateş ettikten sonra kaçtı. Silah sesleri üzerine Oktugan'ın odasına giren öğretmenler durumu polis ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri okul müdürünü ağır yaralı şekilde hastaneye kaldırdı. Y.K. polis ekipleri tarafından kısa sürede yakalandı. Ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan okul müdürü İbrahim Oktugan yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.