Kırşehir'in sevilen siyasetçisi Oğuz Sulusaray’dan adaylık açıklaması

Kırşehir'in sevilen siyasetçisi Oğuz Sulusaray’dan adaylık açıklaması

Oğuz Sulusaray hakkında çıkan 28. Dönem Milletvekilliği aday adaylığı iddialarına yanıt verdi. Adaylara başarı dileklerini ileten Sulusaray, adaylık müracaatında bulunmadığını açıkladı.

Oğuz Sulusaray 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi, Milliyetçi Hareket Partisi Kırşehir Bölgesi, 1'nci sıradan millet vekili adayıdır. Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde yüksek lisans yaptı. 23. dönem TBMM parlamentosunda milletvekili danışmanlığı görevinde bulundu. İki dönem Kırşehir Ülkü Ocakları İl Başkanlığı yaptı. Etimesgut Belediyesi’nde ve Etimesgut Kent Konseyi’nde görev yaptı. Evli ve 2 çocuk babası olan Sulusaray, aynı zamanda halen Etimesgut Belediyesi'nde görevine devam etmektedir.

Oğuz Sulusaray’ın adaylık açıklaması şu şekilde:

“Kıymetli dostlar hem memleketimizden hem de Ankara’dan aday adayı olan birbirinden değerli kıymetli hemşerilerimin açıklamalarını ve paylaşımlarını görüyorum hepsine ayrı ayrı başarılar diliyorum. Memleketimizin makûs talihini yenmenin öncelikle zihinlerdeki makûs talihsizliği yenmekten geçtiğine inanmaktayım. İl iken ilçeye düşürüldüğümüz 1954 yılından bu yana 69 yıllık kayıplarımızın telafisi gayesiyle sizlerden; 28. Dönem TBMM’ de Kırşehir’in âli menfaatlerini öne alan ciddi bir Kırşehir lobisi oluşturmanızı rica ediyorum. Dün itibariyle partimizde adaylık müracaatları sona ermiştir. Allah cc razı olsun her birinden, yazanların, soranların ve gelen aramaların çoğalması nedeniyle açıklama yapma gereği hâsıl olmuştur. Bu sebeple ben adaylık için müracaat etmediğimi ifade etmek isterim. Ama en az adaylarımız kadar davamın ve mücadelemin arkasındayım. Elbette aday olmadan veya vekil seçilmeden de hizmet edilebilir. Yeter ki bu aşk gönülden gelsin. Ben hemşerilerime ve gönüldaşlarıma hizmet etmeye, yardımcı olmaya, gelenin elinden tutmaya, gidene yol göstermeye, Ankara da kapısı açık bir kardeşleri olmaya yılmadan usanmadan devam edeceğim. Kutlu davamın ve bir Ahi kişisi olmanın bizlere yüklediği misyon budur. Bu sebeple aday olmuşuz veya olmamışız çok da önemli değil kıymetli dostlar, Pir Ahi Evranların, Şeyh Edebalıların, Yunus Emrelerin, Hünkâr Hacı Bektaşların, Aşık Paşaların, Kaya Şeyhi Salihlerin, Süleyman Türkmanilerin, Ahmedi Gülşehrilerin, Osman Bölükbaşıların velhasıl Ahilerin diyarı Türklüğün Türkçeciliğin merkezi olan bu kutlu şehre sadakatle hizmet etmek boynumuzun borcudur.

Ama bir gün daha etkili ve yetkilendirilmiş olarak hizmet edebileceğimi düşünüyorum, bu hizmet belediye de yerel yönetici şehri emin olarak olur veya milletin vekâletinde yüce mecliste vekillik olarak olur orasını bilemem ama bir gün olur. Bugün olmaz yarın olur, yarın olmaz diğer gün olur ama elbet bir gün olur. Buna olan inancım tamdır. Adayımız ve Cumhur İttifakımızın adayları her kim olursa olsun ciddi destek ve katkılar sağlayacağımı bilmelerini hatta bu husustan emin olmalarını isterim. Haç ile Hilâl'in savaşına dönen atmosferde elbette Hilâl'in yanında olacağım. Liderimin emrindeyim, Cumhur İttifakımızın da sarsılmaz bir kalesi olarak yanındayım. Bizler memleket hasretini bilen ve her daim yaşayan insanlarız. Bizim için Ankara trafiğinde bir 40 plaka görünce takip etmek yaklaşınca camdan bakıp acaba bir tanıdık mı demektir Kırşehir. Memleket hasretimiz depreştiğinde Şemsi Yastıman’ın dizelerinin gönlümüzden, Neşet Ertaş ezgilerinin dilimizden dökülmesidir Kırşehir. Nerede bir zerdalinin çiçek açtığını görsek, nerede bir çağla yesek, nerede bir koyunun kuzusuna akıştığını görsek, nerede bir kaşık ile oynayan görsek orasıdır bizim için Kırşehir. Daha sayacaklarım çok ama velhasıl her özlem Kırşehir’dir bizim için. Kıymetli dostlar, bugüne kadar işine koştuğum hiçbir insanımıza siyaseten destek olmadım veya siyasi bir beklenti içerisinde iletişim kurmadım. Hiçbir hemşerime hiçbir gönüldaşıma yeniden aday olurum düşüncesi içerisinde yardımcı olmadım. Tek gayem memleketime o kutlu şehrin insanına fayda sağlamak derdine derman olmak içindir. Siyaseti baba sermayesine veya ekonomisinin gücüne endeksleyenler e size de tamah eden sorumsuz sorumlular vardır elbette, size de başarılar diliyorum. Nazarımda en kıymetli olan hoş bir seda ile gönüller de yer almaktır. Davaya adanmış bir ömrün hazzı içerisinde, bil cümlenizi baki muhabbetlerimle selamlıyor hayırlı ramazanlar diliyorum.”

Haber Merkezi / www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.