Ömer Çelik: “İsrail’in Gazze’ye saldırıları derhal sonlandırılmalı”

Ömer Çelik: “İsrail’in Gazze’ye saldırıları derhal sonlandırılmalı”

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Hamas’ın barış ve ateşkes çağrısına uluslararası desteğin sağlanması gerektiğini belirterek, İsrail’in saldırılarına son verilmesi ve insani yardımların engellenmeden ulaştırılmasını talep etti.

AK Parti Sözcüsü Çelik, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, Hamas'ın ateşkes ve barışın tesisi için esir takasından işgalin tamamen sona erdirilmesine ve Filistin'in yalnızca Filistinliler tarafından yönetilmesi gerektiğine kadar geniş bir perspektif sunduğunu ifade etti.

Açıklamada, Arap, İslam dünyası ve uluslararası destekle ortaya koyulan kuralların ve önerilen mekanizmaların altının net olarak çizildiği belirtildi. ABD Başkanı Donald Trump'ın, Hamas'ın yanıtını barış için "olumlu bir yaklaşım" olarak değerlendiren mesajına da değinen Çelik, bu durumun ilk aşamada ateşkesin sağlanması ve insani yardımların önünün açılması için yeni bir zemin oluşturabileceğini kaydetti.

"ULUSLARARASI DESTEK VERİLMELİ"

Çelik, Hamas'ın sergilediği bu kapsayıcı iradeye uluslararası toplumun destek vermesi gerektiğini vurgulayarak, "Bunun için İsrail'in saldırıları hemen durdurması, ateşkesin sağlanması ve insani yardımların Gazze'ye engelsiz şekilde ulaşması sağlanmalıdır. Sayın Cumhurbaşkanımızın ilk günden itibaren ateşkesin sağlanmasından bağımsız Filistin Devleti’nin kurulmasına kadar çizdiği hakiki çerçeve, çözümün kalıcı barışa dönüşmesinin en net yol haritasıdır." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak:AJANSLAR / HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.