Ömer Faruk Gergerlioğlu milletvekili oldu mu? Ömer Faruk Gergerlioğlu milletvekili seçildi mi?

Ömer Faruk Gergerlioğlu milletvekili oldu mu? Ömer Faruk Gergerlioğlu milletvekili seçildi mi?

TBMM 27. Dönem HDP Kocaeli Milletvekilliği yapan Ömer Faruk Gergerlioğlu, 28. Dönemde Yesil Sol Partisi çatısı altından seçime girdi. Peki, Ömer Faruk Gergerlioğlu milletvekili oldu mu? Ömer Faruk Gergerlioğlu milletvekili seçildi mi?

TBMM 27. Dönemde Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kocaeli Milletvekili olan Ömer Faruk Gergerlioğlu, 28. Dönem Milletvekilliği seçimlerine Yeşil Sol Parti (YSP) çatısı altından girdi. YSP seçmenleri, Ömer Faruk Gergerlioğlu milletvekili oldu mu? Ömer Faruk Gergerlioğlu milletvekili seçildi mi? Sorularını aratıyor. Peki, Ömer Faruk Gergerlioğlu milletvekili oldu mu? Ömer Faruk Gergerlioğlu milletvekili seçildi mi?

ÖMER FARUK GERGERLİOĞLU MİLLETVEKİLİ OLDU MU?

15 Mayıs’ta gerçekleşen 2023 Genel ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Ömer Faruk Gergerlioğlu, 28. dönemde YSP’den Kocaeli milletvekili adayı oldu. Resmi olmayan sonuçlara göre Gergerlioğlu, Yeşil Sol Parti’nin Kocaeli’nde aldığı oya göre meclise girdi.

Gergerlioğlu resmi Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Kocaeli'nde çetin bir seçim mücadelesi verdik. Gece saat 1 civarında milletvekili aldığımızı gördük, o milletvekilini de @Akparti'den almak bizi bir kat daha mutlu etti. 3 bin oy önümüzde olan Yeniden Refah Partisi'ni de yurt dışından gelen oylarla geçtik ve sonuçta 14 vekil arasında 13. vekil olarak Kocaeli'nde seçimi bitirdik. Yurt içinde ve yurt dışında bize oy veren halkımıza sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz” ifadelerini kullandı.

YSP KOCAELİ’NDE NE KADAR OY ALDI?

Yeşil Sol Parti, Kocaeli’nde 81 bin 514 oy alarak yüzde 5,81’lik dilimle 1 milletvekili çıkarmıştır. Kocaeli’nde ise; AK Parti yüzde 39,66 ile 6 milletvekili, CHP yüzde 23,96 ile 4 milletvekili, İYİ Parti yüzde 9,50 ile 1 milletvekili, MHP ise yüzde 8,42 ile 1 milletvekili çıkardı.

Haber Merkezi / www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.