On binlerce emeklinin beklediği haber bugün meclise sunulacak

On binlerce emeklinin beklediği haber bugün meclise sunulacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ilk kez AK Parti Kongresi’nde bahsettiği ve bakanlar kurulu sonrası yaptığı açıklamada müjdesini verdiği emeklilere prim konusu bugün meclise sunulacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti 4. Olağanüstü Kongresi’nde yapmış olduğu konuşmada emeklileri ilgilendiren bilgiler paylaşmıştı. Bakanlar kurulunu işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, bakanlar kurulu toplantısının ardından kameralar karşısında ulusa seslendi. Konuşmasının bir bölümünü emekliler için müjdeye ayıran Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhuriyet’in 100. Yılına özel bir defaya mahsus emeklilere 5 bin liralık ödeme yapılacağı müjdesini verdi. Çalışma kapsamında dul ve yetim aylıkları da olacak. O karar bugün resmileşmesi için meclise sunulurken, bir yandan da emeklilerin ocakta ne kadar zam alacağı da sunulan dosyanın içinde olacak.

emekli-1.jpg

ÇALIŞMAYANLAR YARARLANACABİLECEK

Bugün meclise sunulacak emekli priminin detayları da belli oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın müjdesini paylaştığı 5 bin lira primden yalnızca çalışmayan emekliler faydalanabilecek. Hem emekli olup hem de fiilen çalışmaya devam eden vatandaşlar bu primden yararlanamayacak.

emekli-1-2.jpg

GÖRÜŞMELER ARALIKTA BAŞLAYACAK

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, televizyonda katıldığı bir programda gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bakan Işıkhan, emekli ve asgari ücretin ne kadar zam alacağı ile ilgili bilgiler verdi. Görüşmelerin aralık ayında başlayacağını belirten Işıkhan,

Işıkhan'ın gündeminde asgari ücrete yapılacak artış da vardı. “Aralık ayı başlarında işçi işveren konfederasyonlarıyla bir araya geleceğiz. 6 ayı kapsayacak istişarelere başlayacağız. Hedefimiz şu çalışanlarımızı enflasyonu ezdirmeme ilkesi” ifadelerini kullandı.

emekli-1-2-3.jpg

EMEKLİYE YÜZDE 50 ZAM KAPIDA

Konuşmasında pek çok konuya değinen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, 2022 yılının son aylarında resmileşen ve müjdesi verilen emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) konusuna da değindi. Şu ana kadar 2 milyon vatandaşın sigorta kurumlarına başvurduklarını ve işlemlerinin sonuçlandığını aktaran Vedat Işıkhan, aynı zamanda emekli maaşları için de konuştu. Ev hanımlarının da emeklilik düzenlemesi içinde olduğuna atıfta bulunan Bakan Işıkhan, emeklilerin zammı ile ilgili şu ifadeleri kullandı: "SSK, Bağ-Kur yüzde 38'e yakın, kamu görevlileri ve emeklilerimiz yüzde 50’ye yakın bir artış olacağını öngörebiliyoruz."

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.