Onlar bu vatanın evladı: Şehit Öğretmenler Anıtı

Onlar bu vatanın evladı: Şehit Öğretmenler Anıtı

Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü ile Keçiören Belediyesinin iş birliği ile inşa edilen ‘Öğretmen Hatıra Ormanı ve Şehit Öğretmenler Anıtı’ tüm canlılığını koruyor.

Geçtiğimiz yıl 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde açılan ‘Öğretmen Hatıra Ormanı ve Şehit Öğretmenler Anıtı’ Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü ile Keçiören Belediyesinin iş birliği ile inşa edilmişti.

Anıtın yapılmasına büyük destek veren Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok açılışın ardından yaptığı konuşmada, şehit öğretmenlere karşı vefalarının gereği olarak devasa bir hatıra ormanı ve anıt inşa ettiklerini belirterek şunları söylemişti:

“24 Kasım’da şehit öğretmenlerimize karşı bir nebze de olsa vefamızın gereği olarak Keçiören’imizde Milli Eğitim Bakanlığımızın ve belediyemizin iş birliğinde Öğretmen Hatıra Ormanı ve Şehit Öğretmenler Anıtı’mızın açılışını yaptık. Öğretmenlerimizin isimlerinin bulunduğu anıtımızı 344 dönümlük arazi üzerine inşa ettik. Bugün ağaç dikimi yaparak şehitlerimizin ruhlarına dualarımızı okuduk. Şehitlerimize çok şey borçluyuz. Vatan minnettar şehitlerimize… Şehit ailelerimize de minnettarız. Şehit ailelerimize ne yapsak borcumuzu ödeyemeyiz. Türk milleti varlığını şehitlerimize, yiğitlerimize ve kahramanlarımıza borçludur. Vatan, şehit ve gazilerimize minnettardır.

Milli Eğitim Bakanlığımıza, Tarım ve Orman Bakanlığımıza, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımıza, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Burada aynı zamanda 344 dönümlük büyük bir orman ve rekreasyon alanını şehrimize, Başkent’imize ve Keçiören’imize kazandırmış olduk. Tüm Öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü’nü kutluyorum.”

Öğretmen Hatıra Ormanı ve Şehit Öğretmenler Anıtı

TÜRKİYE’DE BİR İLK

Öğretmen Hatıra Ormanı ve Şehit Öğretmenler Anıtı, inşa edilmesiyle birlikte ülkemizde ilk olmuştu. Anıtta, Kurtuluş Savaşı`ndan günümüze kadar şehit olan birçok öğretmeni temsil eden anıt mezarlar yer alıyor. Çevre düzenleme ve rekreasyon çalışmaları ise Keçiören Belediyesi tarafından sağlanıyor.

Öğretmen Hatıra Ormanı ve Şehit Öğretmenler Anıtı

BİNLERCE KİŞİ ZİYARET EDİYOR

Anıt, başkentliler ve çevre illerden gelen vatandaşlar tarafından büyük ilgi görüyor. 334 dönüm araziye konuşlandırılan Öğretmen Hatıra Ormanı ve Şehit Öğretmenler Anıtı’nda, 210 bin adet fidan yer alıyor. Çevre ilden gelen bir ziyaretçi, “Bu vatan uğruna şehit düşen tüm öğretmenlerimize rahmet diliyorum. Keçiören Belediyesi’nin böyle bir projeye imza atması mükemmel. Öğretmenlerimizin adını daima yaşatacağız” ifadelerini kullandı.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.