Oranlar değişti: İşte emekliler için yeni zam tahmini

Oranlar değişti: İşte emekliler için yeni zam tahmini

Merkez Bankası'nın enflasyon anketinin açıklanmasının ardından emekli maaşları için zam oranı değişti. İşte emekliyi Temmuz ayında bekleyen zam oranı...

Yaklaşık 15 milyon emekli, Temmuz ayında ne kadar zam alacağını merak ediyor. Emeklilerin maaşına yapılacak zam, 6 aylık enflasyona göre belirlenecek. SSK ve Bağ-Kur emeklilerin maaşlarına 6 aylık enflasyon oranı kadar zam yapılacak.

TAHMİNLER AÇIKLANDI, ZAM ORANI DEĞİŞTİ

Merkez Bankası'nın nisan ayı Piyasa Katılımcıları anketi memur ve emekli zammına ilişkin önemli bir ipucu verdi. Ekonomistlerle gerçekleştirilen ankette enflasyon tahmini nisan ayı için yüzde 3.25, mayıs için yüzde 3, haziran ayı için yüzde 2.54 oldu.

TÜİK'in açıkladığı veriye göre, enflasyon ocakta yüzde 6.70, şubatta yüzde 4.53, martta ise yüzde 3.16 olarak gerçekleşti. Böylece ilk üç aylık enflasyon yüzde 15.06 oldu. 3 aylık enflasyona göre emekliler yüzde 15'lik zammı garantiledi.

Böylece son tahminlere göre ilk 6 aylık enflasyon yüzde 25 olarak gerçekleşecek. Bu durumda temmuzda emekliye yüzde 25 oranında zam yapılacak.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.