Orduevlerinde rütbe ayrımı: Uzman jandarmalar haklarını istiyor

Orduevlerinde rütbe ayrımı: Uzman jandarmalar haklarını istiyor

Gazetemize konuşan EMUJAD Genel Başkanı Eşref Çayırtepe, “Bırakın muvazzaf uzman jandarmaları, şehit uzman jandarmaların aileleri dahi orduevlerine giremiyor. Ne kadar üzücü. Şehidin rütbesi olmaz” diyerek yetkililere seslendi.

Emekli Uzman Jandarmalar Derneği (Emujad) Genel Başkanı Şeref Çayırtepe ile gerçekleştirdiğimiz röportajın ikinci kısmında camianın taleplerini konuşmaya devam ediyoruz.

Bu bölümde daha çok uzman jandarmaların sorunlarına yoğunlaşan Çayırtepe, “Orduevlerine giremiyoruz. İsim vereyim, Ankara’nın göbeğinde Sıhhiye Orduevi. Bırakın muvazzaf uzman jandarmaları, şehit uzman jandarmaların ailesi dahi giremiyor. Ne kadar üzücü. Şehidin rütbesi olmaz. Gazinin rütbesi olmaz” diye konuştu.

EKSİĞİ VAR FAZLASI YOK

Subay ve astsubay grubunun orduevi hizmetini kullanabildiğini söyleyen Çayırtepe şöyle devam etti: “Aynı haktan uzman jandarma ve uzman erbaş yakınları faydalanamıyor. Bu sorun talimata bakıyor. Kanun değişikliğine gerek yok. Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler’in talimatıyla bu sorun kökten çözülür. Söylediklerimizin eksiği var, fazlası yok”

ara-001.jpg

GAZİ SAYILMAYAN PERSONELLER

Orduevu sorunun dışında terörle mücadelede yaralanıp gazi sayılmayan personellere dikkat çeken Çayırtepe, “Gazilerimiz ile ilgili şöyle bir durum var. Özellikle Türk Silahlı Kuvvetleri ve Emniyet Genel Müdürlüğü personelleri için konuşuyorum. Mesela terörle mücadele esnasında yaralanıyorsunuz ama uzuv kaybınız olmuyor.

Mermi delip geçiyor, herhangi bir rahatsızlık olmadığı için göreve devam ediyorsunuz. Gazi sayılmıyorsunuz. Yıpranma ve benzeri haklardan da mahrum kalıyorsunuz. Bu arkadaşlarımız ile ilgili mecliste çalışmalar var. Bu dönemde yasalaşmasını umuyoruz. Bizim için hepsi gazidir” ifadelerini kullandı.

basliksiz-1-001.jpg

STATÜ DEĞİŞİKLİĞİ

Şehit ve gazilerimizin haklarına bakıldığında devletin üstüne düşen görevi layığıyla yerine getirdiğini söyleyen Çayırtepe, “Şehit ve gazi ailelerine sahip çıkılıyor” dedi.

Uzman jandarmaların önemli sorunlarından birisinin isim değişikliği olduğunu aktaran Çayırtepe şöyle devam etti: “Statü değişikliğine ihtiyaç var. 2012 yılında Uzman Jandarma Okulu kapandığında dönemin İçişleri Bakanı Muammer Güler’in Mecliste yaptığı konuşmada, -Jandarmaların okullarını kapattık ama bir periyot halinde tamamını astsubay yapacağız- şeklinde açık beyanı ve talimatı var.

iceri-001.jpg

Statü değişikliği bizim olmazsa olmazımız. Bu konuda sevindirici haberler aldık ama henüz sonuçlanmadı. Genel Komutanımız Arif Çetin Paşa uzman jandarma isminin yardımcı astsubay şeklinde değiştirilmesi için personel başkanlığımıza talimatı verdi.. Hak mağduriyetlerinin önüne geçilmesi için bu statüyü uygun buluyoruz”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.