Organize suç örgütlerine yönelik operasyonlarda 158 şüpheli gözaltına alındı

Organize suç örgütlerine yönelik operasyonlarda 158 şüpheli gözaltına alındı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 4 ilde gerçekleştirilen operasyonlarda çok sayıda silah, uyuşturucu madde, çalıntı motosiklet ile çek ve senet ele geçirildiğini açıkladı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, organize suç örgütlerine yönelik kapsamlı operasyonlar düzenlendiğini duyurdu. Adana, İstanbul, Antalya ve İzmir'de gerçekleştirilen 6 ayrı operasyonda toplam 158 şüphelinin yakalandığını belirten Yerlikaya, operasyonların çeşitli suç örgütlerine yönelik olduğunu ifade etti.

OPERASYONLARIN HEDEFİNDEKİ SUÇ ÖRGÜTLERİ

Bakan Yerlikaya'nın açıklamasına göre, operasyonlar Adana'da S.B'nin, İstanbul'da H.Y. ile yurt dışında tutuklu bulunan B.B'nin, Antalya'da A.B'nin ve İzmir'de yurt dışında bulunan S.A. ile halihazırda cezaevinde olan U.G'nin liderliğini yaptığı suç örgütlerine yönelik düzenlendi. Operasyonlarda yakalanan şüpheliler arasında S.B, H.Y. ve A.B gibi örgüt liderleri de bulunuyor.

ELE GEÇİRİLEN SUÇ UNSURLARI

Güvenlik güçlerinin titizlikle yürüttüğü operasyonlarda çok sayıda suç unsuru ele geçirildi. Yerlikaya'nın paylaşımına göre, operasyonlar sonucunda ruhsatsız 32 tabanca, 8 av tüfeği, 6 çalıntı motosiklet, muhtelif miktarda uyuşturucu madde ile birlikte çok sayıda çek ve senet ele geçirildi. Bu malzemelerin suç örgütlerinin faaliyetlerinde kullanıldığı belirtildi.

SUÇLAMALAR VE SORUŞTURMA SÜRECİ

Gözaltına alınan şüpheliler hakkında "suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, nitelikli yağma, kasten yaralama, silahla tehdit, genel güvenliğin kasten tehlikeye sokulması, mala zarar verme (iş yeri kurşunlama), tehdit, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, silah ve mühimmat kaçakçılığı" gibi ağır suçlardan soruşturma başlatıldı. Şüphelilerin adli işlemlerinin devam ettiği öğrenildi.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.