Ormanlarda yasak ama buralarda serbest: İşte Ankara’da piknik yapabileceğiniz doğa harikası alanlar!

Ormanlarda yasak ama buralarda serbest: İşte Ankara’da piknik yapabileceğiniz doğa harikası alanlar!

Ankara’da piknik yapmak Ankaralıların sıkça tercih ettiği aktivitelerden biri. Ankara Valiliği’nin ormanlara girişleri yasaklamasının ardından nerelerde piknik yapılacağı araştırılıyor. İşte Ankara’da piknik yapabileceğiniz doğa harikası alanlar!

Ankara’da piknik yapmak en keyifli aktivitelerden biri. Ancak geçtiğimiz günlerde Ankara Valiliği’nin ormanlara girişi yasaklaması piknik seven vatandaşları üzmüştü. Bunun üzerine Ankara Valiliği piknik yapılabilen alanların listesini yayınladı. Biz de sizler için bu listeden en güzel yerleri derlerdik. İşte Ankara’da piknik yapabileceğiniz doğa harikası alanlar!

ANKARA’DA VALİLİK ONAYLI DOĞA HARİKASI PİKNİK ALANLARI

Ankara Kartaltepe Mesire Alanı

1-ANKARA KARTALTEPE PİKNİK ALANI

Ankara Keçiören’de bulunan Kartaltepe Piknik Alanı bünyesinde barındırdığı özelliklerle insanları kendine çekiyor. Kartaltepe Piknik Alanı’nda mangal alanının yanı sıra; spor bölümü, 2 adet çocuklar için oyun grubu, 1 adet plaj voleybol sahası, 1 adet futbol sahası ve Türkiye’nin en uzun hatta sahip dağ kazığı tesislerinden birisi de bulunuyor.

KARTALTEPE PİKNİK ALANINA NASIL GİDİLİR?

Kartaltepe Piknik Alanı Keçiören’in Ovacık Mahallesi’nde bulunuyor. Etlik, Ulus, Kızılay veya Sıhhiye duraklarından 261, 263, 265, 267, 284, 286 numaralı otobüslere binerek Kartaltepe Mesire Alanı’na ulaşabiliyor.

ankara soğuksu milli parkı

2-SOĞUKSU MİLLİ PARKI

Kızılcahamam ilçe sınırları içerisinde bulunan ve başkente 80 kilometre uzaklıkta bulunan Soğuksu Milli Parkı piknik yapmak isteyen doğa tutkunlarının ilk adresi oluyor. Doğa tutkunlarının başkentteki ilk adreslerinden birisi olan Milli Park’ta bölge ormanlarının bulunduğu alan volkanik saha olması nedeni ile bölgede çok sayıda sıcak ve soğuk su kaynakları yer alıyor. Soğuksu Milli Parkı'nda yükseklik 1000–1800 m arasında değişkenlik gösterirken, en yüksek tepesi ise 1780 metre rakımlı Arhul Tepesi oluyor.

SOĞUKSU MİLLİ PARKI’NA NASIL GİDİLİR?

Toplu taşıma aracı ile Ankara'dan Kızılcahamam'a gitmek için 527 numaralı Kızılcahamam-Ulus EGO otobüsünü kullanabilirsiniz. Ayrıca Etlik Eski Garaj'dan ve 19 Mayıs Stadyumu önünden kalkan Kızılcahamam ilçe otobüslerini kullanarak Soğuksu Milli Parkı'na ulaşabilirsiniz.

Ankara Çamkoru Tabiat Parkı

3-ÇAMKORU TABİAT PARKI

Ankara Çamkoru Tabiat Parkı, doğa severlerin ve piknik yapmak isteyenlerin keyifle vakit geçirebileceği alanlar arasında bulunuyor. Park, doğal güzellik, ormanlık alanlar, yürüyüş parkurları, piknik alanları ve kamp alanları gibi birçok aktiviteye ev sahipliği yapıyor.

ÇAMKORU TABİAT PARKI’NA NASIL GİDİLİR?

Çamkoru Tabiat Parkı, Ankara-Bolu Devlet Karayolu güzergahında bulunmaktadır. Karayolu sahayı ikiye bölmüş vaziyettedir. Orman içi açıklık ve Çamkoru Göleti'nden oluşmaktadır. Çamkoru Tabiat Parkı Eski Ankara-Bolu devlet karayolu güzergahında bulunmaktadır. Ankara'ya 110 km, Çamlıdere'ye 15 km, Kızılcahamam'a 38 km, Gerede'ye 50 km uzaklıktadır.

Ankara Sorgun Tabiat Parkı

4-SORGUN TABİAT PARKI

Ankara Güdül'de bulunan Sorgun Tabiat Parkı birçok aktiviteyi ve doğa manzarasını içerisinde barındırıyor. Kamp, piknik, doğa yürüyüşü, mangal ve dahası... Aileniz ve sevdiklerinizle birlikte keyifli zaman geçirebileceğiniz ve piknik yapabileceğiniz Sorgun Tabiat Parkı'nın güzelliğine hayran kalacaksınız.

SORGUN TABİAT PARKI’NA NASIL GİDİLİR?

Sorgun Tabiat Parkı'na Ankara'dan iki farklı yoldan ulaşılmaktadır. Birincisi; Güdül ilçesi üzerinden, sırasıyla Ankara-Ayaş, Ayaş-Güdül yolundan Güdül ilçesine, buradan da sırasıyla Kamanlar, Yeşilöz ve Sorgun Beldeleri üzerinden geçilerek ulaşılıyor. Diğer yol ise Ankara-İstanbul otoyolunun 60. kilometresinden Güdül Yolu'na sapılarak sırasıyla Çeltikçi Beldesi'nin içerisinden geçip sonra sırasıyla Kurumcu, Hüyük, Kınık köyleri takip edilerek Sorgun Beldesi üzerinden gidiliyor.

ankara mavi göl piknik alanı

5-MAVİ GÖL PİKNİK ALANI

Ankara’nın doğa harikalarından biri olan Mavi Göl Piknik Alanı, şehir hayatından uzaklaşıp vakit geçirmek ve mangal yakmak isteyenler için bir numaralı adres. Ankara Mamak'ta yer alan Mavi Göl Piknik Alanı, 2 bin 400 metre karelik alanıyla on binlerce kişinin keyifli vakit geçirmesine ev sahipliği yapıyor.

MAVİ GÖL’E NASIL GİDİLİR?

Mavi Göl Piknik Alanı, Ulus ve Kızılay’a olan yaklaşık 12 kilometrelik uzaklığıyla şehir merkezine en yakın piknik alanlarının başında geliyor. Mavi Göl Piknik Alanı'na gitmek için 394 – 398 – 354 ve 355 numaralı otobüslerle, Kayaş Otoban dolmuşlarıyla ve kişisel araçlarınızla ulaşabilirsiniz. Otobüs ve dolmuşla giden vatandaşlar Mavi Göl durağında indikten sonra 5-6 dakika yürüyerek piknik alanına ulaşım sağlayabilir.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.