Oruç nedir? Ramazan orucunun önemi ne? Orucun önemi nedir?

Oruç nedir? Ramazan orucunun önemi ne? Orucun önemi nedir?

Ramazan ayının yaklaştığı şu günlerde insanlarda oruç tutmanın heyecanı başladı. Peki, Oruç nedir? Ramazan orucunun önemi ne? Orucun önemi nedir? İşte detaylar:

Ramazanı şerif, Kur’an-ı Kerim’in indirildiği Kadir Gecesi oruç, teravih, mukabele, fitre, zekat, itikaf gibi ibadetleri iftar ve sahur gibi hususiyetleri ile müminlere manevi seviye kazandıran bir okul gibidir. Ramazan ayına mahsus bu ibadetlerden olan oruca dair söz etmekse her Müslüman’ın asli görevidir. Peki, Oruç nedir? Ramazan orucunun önemi ne? Orucun önemi nedir? Tüm detaylar haberimizde:

ramazan-2.jpg

ORUCUN ÖNEMİ NEDİR?

Ramazan ayında yerine getirilmesi gereken bu aya mahsus ibadetlerin başında İslam’ın beş temel esasından birisi olan oruç gelmektedir. Kur’an-ı Kerim’de; “Ey iman edenler! Allah'a karşı gelmekten sakınmanız, takvaya ermeniz için oruç sizden öncekilere farz kılındığı gibi size de farz kılındı” buyurularak orucun farz kılındığı bildirilmiş, diğer ayeti kerimede ise “Oruç sayılı günlerdedir ve öyle ise içinizden kim bu aya ulaşırsa onu oruçlu geçirsin” buyurularak orucun Ramazan ayında tutulması gerektiği belirtilmiştir.

ramazan-3-001.jpg

Ramazan orucu Müslüman, akıllı, ergenlik çağına gelmiş, oruç tutmaya gücü yeten, mukim olan her müminin üzerine farzdır. Ramazan ayında hastalık, yolculuk, kadınların özel halleri gibi mazereti olmaksızın oruç tutmamak bir Müslümana yakışmaz. Özürsüz olarak oruç tutmayan kimse dini vecibeleri hafife aldığından Ramazan ve oruca karşı saygısızlık ettiğinden dolayı büyük günah işlemiş olur.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.