Oruç tutmak ruhu rahatlatıyor

Oruç tutmak ruhu rahatlatıyor

Ramazan ayında tutulan orucun bedensel faydalarının yanı sıra psikolojik faydalarının da olduğu belirten Uzman Klinik Psikolog Yaren Hamarat, “Bir ay boyunca oruç tutup nefsimizi terbiye ederken aynı zamanda ruhumuzu da dinginleştirmekteyiz” dedi.

Uzman Klinik Psikolog Yaren Hamarat, yapılan araştırmalara göre Ramazan ayında tutulan orucun bedensel faydalarının yanı sıra psikolojik faydalarının da olduğuna dikkat çekti.

haber-002.jpg

ORUÇ TUTMAK BİREYE SABRI ÖĞRETİR

Ramazan ayının ibadet dışında bireylerde ruhen bir rahatlama sağladığını da ifade eden Uzm. Klnk. Psk. Yaren Hamarat, “Oruçla beraber bir ay boyunca nefsimizi terbiye ederken, ruhumuzu da dinginleştirmekteyiz. Oruç insana sabrı, kabullenmeyi, kendini ve duygularını kontrol etmeyi öğretmektedir. Böylece dini olarak doyum sağlarken ruhsal gelişimize de katkı sağlarız” şeklinde konuştu.

haber2-001.jpg

RAMAZAN AYINDA EMPATİ DUYGULARI PEKİŞTİRİLİR

Ramazan ayının kişinin sabır, empati duygularının pekiştirilmesi açısından oldukça önemli olduğunu vurgulayan Uzm. Klnk. Psk. Hamarat, “Öncelikle kişinin yeme dürtülerini bastırarak, erteleyerek sonrasında bunu iftarla sonuçlandırmasıyla sabır ve duygu yönetimini ön plana çıkaracaktır. Aynı zamanda kişinin dini duygularını beslemektedir. Kişinin dini görevlerini yerine getirdiğinin bilincinde olması kişiye huzur verecektir. Toplumda davranışlarına, eylemlerine daha dikkat edecek, tatmin duygusuyla dolacaktır” diye belirtti.

haber3.jpg

KİŞİDE DİNGİNLİK VE UYUMLULUK DUYGULARI ORTAYA ÇIKAR

Ramazan ayında manevi huzurun arttığını dile getiren Uzm. Klnk. Psk. Hamarat, “Oruç, aç susuz kalmanın etkisiyle kişide sinir gerginlik ve tahammülsüzlük yaratsa da adaptasyon sürecinden sonra, kişinin en önemli dürtülerini terbiye etmesi nedeniyle dinginlik ve uyumluluk duyguları ortaya çıkmaktadır. Ramazan ayının toplumsal birliktelik ve yardımlaşma unsurlarını içermesi kişide manevi huzur, merhamet ve şefkat duygularının artmasında oldukça etkili olacaktır” diye konuştu.

DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.