Örümcek değil Ertuğrul kıyafeti

Örümcek değil Ertuğrul kıyafeti

TRT 1 ekranlarında yayınlanan, Osmanlı Devletinin kuruluş hikâyesinin anlatıldığı Diriliş Ertuğrul dizisinin giysileri, takıları ve şapkaları vatandaşlardan yoğun ilgi görüyor.

KÜLTÜRÜMÜZÜ CANLANDIRMAYA ÇALIŞIYORUZ

İstanbul Çemberlitaş'da atölyelerinin bulunduğunu belirten Uslu," Orada tespih ve takı imalatı yapıyoruz. Son zamanlarda deri üzerine de çalışmaya başladık. Börk ve bileklik  üretimine başladık. Farklı olsun diye piyasadan, üzerlerine Selçuklu figürlerini bulunan börkler ve bileklikler yapıyoruz. Kendi öz kültürümüzü yeniden canlandırmaya çalışıyoruz. Elimizden geldiği kadar yaymaya çalışıyoruz.

Davet edildiğimiz fuarlara katılıyoruz. Vatandaşlarımıza ürünlerimi tanıtıyoruz. Son dönemde özellikle Diriliş Ertuğrul dizisiyle birlikte börklere ilgi arttı. Bu ilgi daha da artacaktır. Çocuklara yönelik çalışmalar yapıyoruz. Vatandaşlarımız artık çocuklarına örümcek adamın, Süpermen'in kıyafetleri yerine kendi öz kültürümüze ait olan atalarımızın kıyafetlerini giydirmeye başladı. Bu her geçen gün artıyor. Türkiye'nin birçok iline satış yapıyoruz." diye konuştu. 

KAYI BOYU YÜZÜKLERİNE YOĞUN TALEP

Tespih üretimi de yaptıklarını dile getiren Uslu," Kaliteli taşlar ve çelik tel kullanıyoruz. Tamamen orijinal.  Çelik tel kullanmamızın nedeni ise ipi taşlar kesiyor. Sağlam olsun diye çelik tel kullanıyoruz. Tanıtım yaptığımız fuarlarda gençler sallamalık tespih istiyorlar. Gençlere tespih sallanmaz çekilir, çekildikçe değeri artar diyoruz. Bunu anlatmaya çalışıyoruz.

Örneğin kuka tespihler çekildikçe rengi koyulaşıyor. Uzun zamandır yüzüklerde eski motifleri kullanıyorduk. Ancak son zamanlarda ilgi daha da arttı.Kayı boyunun sembolü olan yüzüklere çok rağbet var. Bu ilgide bizi sevindiriyor. Biz kültürümüzün yaşatılması için çalışmalarımıza devam ediyoruz. Herkes üstüne düşeni yaparsa bu bir akım değil yaşam tarzı haline gelir. Umarım kültürümüzü nesillerime güzel bir şekilde aktarırız." ifadelerini kullandı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.