Osmaniye yaylalarından elde ediliyor: Hücreleri yeniliyor, iltihabı yok ediyor

Osmaniye yaylalarından elde ediliyor: Hücreleri yeniliyor, iltihabı yok ediyor

Osmaniye yaylalarından elde edilen bu bitkinin faydaları saymakla bitmiyor. En başta hücreleri yeniliyor, özellikle midedeki iltihabı yok ediyor. Sabahları, aç karnına bir tatlı kaşığı içmek, mide iltihapları için yeterli oluyor.

Osmaniye Tanıtım Derneği yetkilisi Meltem Deniz Doğan, sarı kantaron yağı ile ilgili çarpıcı bilgiler aktardı. Yağın, Osmaniye’nin Zorkun yaylalarından toplanan sarı kantaronlardan yapıldığını ve hücre yenilenmesine katkı sağladığını söyledi.

OSTA-DER Yönetim Kurulu Üyesi Meltem Deniz Doğan, Osmaniye’nin Zorkun yaylalarından toplanan sarı kantaron otu ve bu ottan elde edilen yağın faydalarını gazetemize anlattı. Doğan, ‘’Kantaron yağında hücre yenileme özelliği mevcut olduğu için iltihap tedavilerinde kullanımını şiddetle öneriyoruz. Hem doğal bir tedavi yöntemi hem de yan etkileri ilaçlara göre daha az’’ dedi.

osmaniue.jpg

‘’YARA İZLERİNİ DAHİ GEÇİRİYOR’’

Kantaron yağının özellikle vücuttaki akne ve lekelerin giderilmesinde kullanılabileceğini söyleyen Doğan, ‘’Kantaron birçok özelliği var. Hücre yenileme özelliği ile ciltte çıkan aknelerin ve lekelerin daha çabuk iyileşmesini sağlayan doğal bir ürün. Saç derisine ve saç dökülmelerine de iyi geliyor. Aynı zamanda midede oluşan iltihaplara ve mide ağrılarına iyi gelen bir yağ. Düzenli kullanımda kantaron yağı, vücutta oluşan yara izlerine, yatak yarası ve yanık izlerinin iyi gelen bir ürün. Bu ürünün doğal oluşu yan etkilerinin daha az olmasını sağlıyor’’ şeklinde konuştu.

haber-sefa.jpg​​​​​​​

DOZAJI AŞMAMAK LAZIM

Yağın kullanımını da anlatan Doğan, ‘’Özellikle mide yaralarının tedavisinde kullanırken dikkat edilmesi gerekiyor. Sabahları, aç karnına bir tatlı kaşığı kantaron yağı içmek, mide iltihapları için yeterli olacaktır. Cildiniz için ise, gece yatmadan yarım saat önce cildinizi önce temizleyip daha sonrasında bu yağı kullanmanız etkili olmasını sağlayacaktır’’ ifadelerini kullandı.

sfa.jpg​​​​​​​​​​​​​​

ŞİFASI SADECE YAĞI İLE BİTMİYOR

Kantaronun ot şeklinde de bazı rahatsızlıklara iyi geldiğini dile getiren Doğan, şunları kaydetti: ‘’Kantaron sadece yağı ile değil, ot formunda da insan vücuduna birçok fayda sağlıyor. Demleme usulüyle yapılan kantaron çayı, insanı depresyondan ve stresten uzak tutan bir bitki. Özellikle gençlerimizin sınav dönemlerinde tüketmesini önerdiğimiz bir bitki. Aynı zamanda vücuda bir dinginlik veriyor ve kişinin sakinleşmesini sağlıyor. Sarı kantaron otunun ağrı kesici etkisi de vardır. Romatizma, bel, sırt gibi ağrılara iyi gelen bir bitkidir.’’

Sefa Üstüner / gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.