Otomobil alacaklar dikkat! Zam geliyor

Otomobil alacaklar dikkat! Zam geliyor

Yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte otomobil sektöründe zam kapıları aralandı. Uzmanlar özellikle bayramdan sonra piyasanın hareketli olacağı konusunda uyarıyor.

Yaz mevsiminin gelmesiyle araç piyasası hareketlendi. Uzmanlar bu sebeple sıfır ve ikinci el otomobil piyasasındaki hareketliliğin önümüzdeki aylarda da süreceğini söylüyor.

OTOMOBİLDE İKİNCİ EL DÖNEMİ

Araç piyasasındaki ilk hareketliliğin Ocak ve Şubat aylarında geldiğini söyleyen uzmanlar, otomobilde ikinci el dönemimin de Ramazan Bayramı etkisiyle Nisan ayında da devam edeceğini belirtiliyor. Bu durumu uzmanlar, sıfır araçlarda artan fiyatlardan dolayı insanların ikinci el otomobile daha çok yönelmesi olarak açıklıyor.

DÖVİZ KURU DALGALANMALARI ETKİLİ

Döviz kuru ve maliyetlerin otomobili etkileyen önemli iki unsur olarak görülüyor. Dolayısıyla otomobil sektöründe yaşanacak artışlar yaz ayları ve sonrasını kapsıyor. Fiyatları belirleyen diğer önemli faktörlerden bir tanesi de talep. Yaz ayları itibariyle öngörülen seviyenin yakalanması ile beraber talep artacağından, döviz kurunda bir değişim olmasa dahi artan talebe istinaden otomobil fiyatlarında artış görülebilir. Ancak alınan tedbirle sayesinde piyasa koşulları sonucunda fiyat artışları geçmiş yıllardaki gibi abartılı değil belirttiğimiz faktörler ekseninde kabul edilebilir oranlarda olacağı söyleniyor.

OTOMOBİL SAHİBİ OLMANIN TAM ZAMANI

Uzmanlar, yaz döneminde artan taleplerle birlikte fiyatlar da yükselişe geçebileceğini söylüyor. Ek olarak döviz kurlarındaki dalgalanmalar ve arz-talep dengesi de fiyatları etkileyebileceğini belirtiliyor. Sıfır otomobilde liste fiyatları sabit tutulurken birebir irtibat noktasında %20-25 oranında oldukça önemli oranda indirimler sunuluyordu. Yaz ayları itibariyle beklenen talebin yakalanmasıyla beraber ikinci el fiyatları bu süreçte sıfır otomobile istinaden bir miktar daha fazla oranda yükseliş gösterebilir. Tüm bu piyasa koşulları ve süreç değerlendirildiğinde, bu dönemde özellikle otomobil alacaklara bütçelerine uygun ikinci el veya sıfır otomobil almaları avantajlarına olacağı vurgulanıyor.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.