Özdağ ve Oğan fikir ayrılığına düştü

Özdağ ve Oğan fikir ayrılığına düştü

Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci tura kalmasıyla birlikte Sinan Oğan’ın kimi destekleyeceği merak konusu. İttifakın adayı Sinan Oğan, destek açıklamasına saatler kala kritik bir açıklama yaptı. Oğan, “Özdağ ile kararımız aynı olmak zorunda değil” dedi.

ATA İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı olarak 14 Mayıs'taki seçimlerde yüzde 5,17'lik oy oranıyla ikinci tur için seçimin kilit ismi haline Sinan Oğan, 28 Mayıs'taki ikinci tur seçimlerinde nasıl bir tutum izleyeceğini bugün duyuracak.

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la Dolmabahçe Sarayı’nda görüşen Oğan, sosyal medyadan son yaptığı paylaşımla destek açıklaması için pazartesi gününü işaret etmişti. Oğan'ın Erdoğan ile görüşmesinden çok kısa süre önce ise Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu ile Zafer Partisi Genel Merkezi’nde görüşmüştü.

sinan-ogan.jpg

FARKLI YOL AYRIMINA GİRDİLER

Görüşmeler sonucu iki ismin fikir ayrılığına düştüğü iddia edildi. ATA İttifakı'nın dağılmasıyla birlikte gözler iki isme dönerken, Oğan'ın Erdoğan'ı desteklemeyi savunduğu, Özdağ'ın ise tarafsız kalmayı önerdiği söylendi.

ozdag.jpg

DOSTLUK VE HUKUK VAR AMA…

Oğan yaptığı açıklamada "Ümit beyle tüm süreci istişareyle götürüyoruz. Hatta farklı şeyler düşünsek de istişare ediyoruz. Aramızda sıkıntı yok. Her şeyi konuşuyoruz. Sadece Ümit beyle değil, diğer arkadaşlarla da... Ümit beyle dostluğumuz ve hukukumuz var. Ancak kararımız aynı olmak zorunda değil” şeklinde konuştu.

vecdet-oz.jpg

ADALET PARTİSİ’NDEN KILIÇDAROĞLU'NA DESTEK

ATA İttifakı üyesi Adalet Partisi, ikinci turda Millet İttifakı’nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nu destekleme kararı almıştı.

Haber Merkezi / www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.