Özel okullar en fazla ne kadar zam yapabilir? Bakan bugün açıklıyor

Özel okullar en fazla ne kadar zam yapabilir? Bakan bugün açıklıyor

Özel okul ücretleri dudak uçuklatıyor. En düşük zam oranları yüzde 100’den başlıyor. Veliler zam oranlarına bir tavan rakam getirilmesini isterken, Milli Eğitim Bakanı Özer’den Özel okullar ne kadar zam yapabilir sorusuna "Çarşamba"yı işaret etti.

Özel okul ücretleri yaptıkları zamlarla dudak uçuklatıyor. İllerden gelen bilgilere göre, en düşük zam oranları yüzde 100’den başlıyor… Aileler şokta; “zam bekliyorduk ama bu kadar da olmaz, insaf” diyor.

Özel okul sahipleri ise, yüksek enflasyon ve 1 Ocak’tan itibaren personel maaşlarına yapmak zorunda oldukları zamları gerekçe gösteriyor. Önümüzdeki dönem için, 2022-2023 eğitim öğretim dönemi ücretlerine yüzde 100 zammın bile kendilerini kurtarmadığını savunanlar bile var.

Henüz mevcut eğitim öğretim yılının yarısı bile dolmadan, fahiş zamlarla yeni dönem için erken kayıt dönemi başlatan özel okulların bu tavrına karşı gözler Hükümet’te, Milli Eğitim Bakanlığı’nda; vatandaşlar zam oranlarına bir tavan rakam getirilmesini istiyor.

Bu noktada Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’den önemli bir açıklama geldi. Peki özel okullar en fazla ne kadar zam yapabilir?

GÖZLER BAKAN'DA

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Tevfik İleri Anadolu İmam Hatip Lisesi Konferans Salonu’nda düzenlenen “Vefatının 61. Yılı Hatırasına Ahmet Tevfik İleri Anma Programı”na katıldı.

Bakan Özer, program çıkışı, fahiş zamlarla gündemde olan özel okul ücretleriyle ilgili gazetecilerden gelen soruları cevapladı.

Geçtiğimiz hafta içinde özel öğretim kurumlarından temsilcilerle biraraya geldiklerini, amaçlarının sadece 2023 yılı özel öğretim kurumları ücretlerinin ne olacağı olmadığını, daha kaliteli hizmet verebilmek için çözülmesi gereken problemleri dinlediklerini kaydeden Bakan Özer, “Biz de kanaatlerimizi kendileriyle paylaştık” dedi. Bakan özel okul zamlarıyla ilgili ise “İnşallah bu hafta içerisinde tüm TEFE-TÜFE oranları belirlendikten sonra da oluşacak zammı, tekrar özel öğretim kurumları yöneticileriyle bir araya gelerek olgunlaştırarak kamuoyu ile paylaşacağız. Şu anda özel öğretim kurumlarının zammının ne olacağı ile ilgili hiçbir bilgi paylaşımı söz konusu değil” diye konuştu.

"ÇARŞAMBA GÜNÜ AÇIKLAYACAĞIZ"

Bakan Özer son yaptığı açıklamada da, özel okul ücretlerinin zam oranlarıyla ilgili bugün (çarşamba günü) bir açıklama yapacaklarını duyurdu. Şimdi tüm gözler Bakan Özer'den gelecek açıklamada.

UYMAYANLARA YAPTIRIM GELECEK Mİ?

Milli Eğitim Bakanlığı'nın açıklanacak tavan zam oranına uymayan özel okullara yaptırım konusunda da tedbirler alınması bekleniyor.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.