Özel okullardaki öğretmenlere devletten müjde: O ücreti devlet karşılayacak

Özel okullardaki öğretmenlere devletten müjde: O ücreti devlet karşılayacak

Özel okullarda çalışan öğretmenlere devletten müjdeli bir haber geldi. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, öğretmenlerin yarasına merhem olacak çalışma yürüttüklerini söyledi. İşte Tekin'in çarpıcı açıklamasından detaylar...

Yeni eğitim öğretim yılı öncesinde birçok düzenlemeyi hayata geçiren Milli Eğitim Bakanlığı, bu defa özel okullar ve orada çalışan öğretmenler için harekete geçti. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, çok çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Tekin'in açıklamasına göre; özel okullardaki öğretmenlere devletten müjde geliyor. TOBB Türkiye Eğitim Meclisi toplantısında konuşan Tekin, öğretmenlerin SGK primlerinin devlet tarafından ödeneceğini söyledi.

KABİNE TOPLANTISINDA GÜNDEME GELDİ

Tekin, özel okullarda çalışan öğretmenlerin SGK primlerinin kamudaki gibi kamu tarafından en azından aynı oranlara düşürülmesi başta olmak üzere birçok problemin Kabine Toplantısı'nda gündeme geldiğini belirtti.

Yusuf Tekin, "Bunlarla ilgili de çalışmalarımızı yürütüyoruz. Orada bir problemimiz yok. İnşallah çözeceğiz" dedi.

YÜZDE 20'YE ULAŞTIĞINDA RAHATLAMA OLACAK

Tekin, şu ifadeleri kullandı:

"Yıllık genel bütçeden ayrılan payla yapabileceğimiz eğitim öğretim binası ya da okul sayısı, belki çağ nüfusuyla denk düşüyor. Halbuki biraz daha steril ortamların oluşturulması için bu türden dış destekler, paydaşların destekleri bizim için önemli. Özel okulların oranı yüzde 20 dolayına ulaştığında ayrı bir rahatlama olacak. O yüzden özel okul, özel öğretim kurumu sahibi kurucusu, temsilcisi bütün arkadaşlara ayrıca teşekkür ediyorum."

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.