Özgür Özel'den emekli kart önerisi

Özgür Özel'den emekli kart önerisi

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin TBMM'deki grup toplantısında açıklamalarda bulundu. Özel, emekliler hakkında "Bir emekli kart çıkaralım bu zulmü bitirelim" dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin TBMM'deki grup toplantısında açıklamalarda bulundu.

"ACI REÇETE"

"Acı bir reçete geliyor" diyen Özgür Özel, "31 Mart'tan sonra zamlar, tasarruf genelgeleri arka arkaya gelecek. Ankara'da ekmeği 15 liraya çıkardılar, 10 liraya indirdiler. Şimdi pide 15 lira olmuş. Geçen sene 300 gr pide 10 lira, bu sene 250 gr pide 15 lira. Böyle olduğunda zam yüzde 80. Hani enflasyon yüzde 64'tü. Et ve Balık Kurumu önündeki kuyruğu hepimiz gördük. 1 kg kıymayı yarı fiyatına alabilmek için neredeyse 1 km kuyruk oluştu. Bunların tamamı ya emekli ya işsiz. 2 bin liralık bayram ikramiyesi 3 bin lira yapılan emekli orada. 2018'de verilen 1000 lira 24 kg kıyma alınıyormuş, şimdi verdikleri 3 bin lira ile 6 kg kıyma alınıyormuş. Emeklinin bayram ikramiyesinden 18 kg kıyma çalınmıştır" dedi.

"EMEKLİ KART ÇIKARALIM"

Özel, "Belediyelerimizin çeşitli uygulamaları var. 1 Nisan sonrası hepsini çatı altında toplayacağız. Buradan çağrı yapıyoruz; bu kartı emekli kartına çevirelim. Gelin 3 gün daha çalışalım. Emekli kart çıkaralım. Hem 17 bin lira yükleyelim, hem 15 günde 1 kg et alacak ücreti yükleyelim, hem ulaşımda, belediyede, doğalgazda geçecek indirimi yükleyelim. Bütünleşik emekli kart uygulaması getirelim. Üzerimize ne düşerse yerine getirmeye hazırız. Bir emekli kart çıkaralım bu zulmü bitirelim" dedi.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.