Özgür Özel’den LGBT örgütlerine destek: Resmi sözleşme imzalandı!

Özgür Özel’den LGBT örgütlerine destek: Resmi sözleşme imzalandı!

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, LGBT haklarını içeren Gençlik Hakları Sözleşmesi'ne imza attı. Özel'in CHP adaylarını sözleşmeyi imzalamaya teşvik edeceği ve 57 üye örgütüyle birlikte çalışma sözü verdiği belirtiliyor.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Gençlik Örgütleri Forumu'nun çağrısı üzerine LGBT haklarını içeren Gençlik Hakları Sözleşmesi'ne imza attı.

GoFor'un internet sitesinde yer alan açıklamaya göre Özel’in CHP adaylarını sözleşmeyi imzalamaya teşvik edeceği ve gençlik politikalarına dair 57 üye örgütüyle birlikte çalışma sözü verdiği belirtiliyor.

Özel'in GoFor ile yaptığı görüşmede gençlik hakları, yerel yönetimlerde gençlik katılımı ve gençlik örgütlerinin dahiliyetine dair beyanlar içeren Gençlik Hakları Sözleşmesi'ni imzaladığı ifade edildi.

2-001.jpg

LGBT İÇİN KOLLAR SIVANDI

Özellikle sözleşmenin gençlik tanımının farklı sosyal grupları kapsadığı vurgulandı. İmzalanan metin etnisite, millet, cinsiyet, cinsel yönelim ve cinsiyet kimliği gibi çeşitli kimlikleri içeriyor.

Sözleşmede yerel düzeyde gençlik gündemlerinin takip edilmesi ve bu alanda makro ve mikro politikaların geliştirilmesi için uzman danışmanlarla çalışılacağı taahhüt edildi. Özel'in, CHP adaylarını sözleşmeyi imzalamaya teşvik edeceği ve GoFor ile iş birliği yapacağı ifade ediliyor.

Sözleşmeye imza atan 57 örgüt arasında Kaos Gey Lezbiyen Kültürel Araştırmalar ve Dayanışma Derneği (KaosGL) ile Genç Lezbiyen Gey Biseksüel Trans İnterseks Gençlik Çalışmaları ve Dayanışma Derneği'nin de bulunduğu belirtiliyor.

Kaynak:Haber Merkezi / gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.