Parti olarak CHP'yle birleşme kararı aldılar

Parti olarak CHP'yle birleşme kararı aldılar

Mustafa Sarıgül'ün Genel Başkanlık koltuğunda oturduğu Türkiye Değişim Partisi, CHP ile birleşme kararı aldı.

Siyaset gündeminde sıcak gelişmeler yaşanıyor. Türkiye Değişim Partisi (TDP), Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ile birleşme kararı aldı.

TDP Genel Başkanı ve CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül "TDP olarak tarihi bir karar vereceğiz, tarihin doğru tarafında yer alacağız. TDP ile CHP'mizin birleşme çalışmaları bugün itibariyle başlamıştır" dedi.

Sarıgül, şu ifadeleri kullandı:

"Nokta kadar menfaat için virgül kadar eğilmedik. Yapıcı ve yol gösterici siyaset yaptık. Başımız hiçbir zaman öne eğilmedi, başımız dik yürümeye devam edeceğiz. Ne partimize ne şahsıma ne size yönelik en ufak negatif eleştiri gelmedi. Kimse bize rüzgar vermedi, biz rüzgarımızı kendimiz estirdik. At izinin it izine karıştığı dönemde kendi gücümüzle ayakta kaldık. Koltuk için saf, ağız değiştirmedik.

Kurulduğumuz günden bu yana demokratik parlamenter sistemi savunduk. Tarafsız Cumhurbaşkanı, bağımsız yargıdan taraf olduk. 'Sayın Kılıçdaroğlu devleti rayına oturtur, herkesin Cumhurbaşkanı olur' dedik. Sayın Kılıçdaroğlu'na şartsız destek vereceğimizi onurla ilan ettik. Bu seçimler son derece önemliydi. Ayrılıkları bir kenara bırakmamız, siyasi heveslerden sıyrılmamız lazımdı.

Erzincan'da çalışma görevi bana verildi. 32 günüm vardı. Canla başla çalıştık, başarıya ulaştık. Erzincan fırtınası TBMM'de esecek. Keşke hükümet sistemini değiştirecek güce ulaşsaydık. Seçmenin verdiği kararın başımızın üstünde yeri var.

Türkiye'nin önünde yeni bir dönem var. Şimdi hedeflerinde CHP ve Sayın Kılıçdaroğlu var. Biz yine önemli bir karar vereceğiz ya bu sistemden yana olacağız ya da Sayın Kılıçdaroğlu'nun yanında olmaya devam edeceğiz. Partiler hak, hukuk, adalet için vardır ve bunun için siyaset yapılır. TDP entrikaların içinde olmaz, doğrunun yanında olmaya devam edecektir. Ülkemizin sıkıntıda olduğu dönemde parti çıkarlarını, kişisel çıkarları öne alamayız. Doğru olanı seçmeliyiz. TDP bugün elini taşın altına koymuştur ve Sayın Kılıçdaroğlu'nun yanında olmaya devam edecektir."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.